De pupkes van Lily vom Uhlenhof en Albert  z Vejminku

 

Update 28 juli 2014. De grote dag voor Rory, ook Rory is nu naar zijn nieuwe thuis. Spannend voor Rory, het weerzien van zijn nieuwe familie. Ook voor mij, doordat hij hier wat langer was begin je je toch meer te hechten waardoor het afscheid moeilijker wordt. Wij hebben met de pupkes heel veel beleefd, gezien, gehoord, gevoeld, besnuffeld en geleerd. Alle pupkes zijn nu uit gevlogen. Wat hebben we samen een prachtige puppytijd gehad, een feest was het. Drie verschillende kleurtjes. Wij wensen alle pupkes, Rory, Jip, Bruno, Daisy en Saartje en hun families heel veel geluk.

                                    Op de eerste foto, Jip, Bruno en Rory. En op de tweede foto, Daisy en Saartje.

Update 26 juli 2014. Rory had vandaag geen gebrek aan aandacht, Bond van familie Middel werd weer gehaald en Rory werd ook heerlijk geknuffeld door Lynette. Bond logeerde hier drie weken en daar plukte Rory de vruchten van, een heerlijk speelkameraadje.


 

Update 23 juli 2014. Gisteravond is Rory mee naar de supermarkt geweest. Meneer stapte mooi met ons mee vanaf het parkeerterrein de winkel in. Toen in een winkelmandje in de winkelkar. Een heel gerammel maar de nieuwsgierigheid won. Snuffelen aan de groente en de melkpakken, mensen bekijken, hij had het er heel druk mee. Bij de kassa kwam hij goed aan zijn trekken, wat een aandacht. Er was zelfs een mevrouw die hem graag even vast wilde houden en aaien. Het is best leuk, zo'n pupke en dan overal naar toe. Vandaag was het een rustige dag, veel te warm. Vanavond heerlijk in het gras gespeeld.

 

Update 21 juli 2014. Toen bleef er nog eentje, Rory, zijn familie komt volgende week maandag. Maar voor Rory werd de wereld ook heel anders, hij moet nu ook, net als alle andere pupkes, als een zelfstandig cockertje verder. Gisteravond heb ik het pupke ledikant en ren in de kamer opgeruimd. Voor Rory een eigen benche opgemaakt met speeltjes en knuffels waar hij afgelopen nacht in heeft geslapen. Dat ging goed, hij heeft even gepiept en is toen lekker gaan slapen. Om ongeveer vier uur in de nacht even snel een plasje gedaan en is hij weer heerlijk gaan slapen. Vanmorgen om zeven uur weer even buiten voor de boodschapjes, flinke hond! Hij stapt frank en vrij tussen de grote cockers en doet alles met de anderen mee. Lily en Diantha spelen vaak met hem. Zo kunnen wij samen nog een weekje genieten van Rory. Op de foto Rory met zijn broertje Bruno en er achter zusje Jip.

Update 20 juli 2014. Dé grote dag voor Jip en Bruno, het weerzien van hun familie en dan mee naar hun nieuwe thuis, spannend voor de pupkes. Vanmorgen kwam Jip haar familie om haar mee naar huis te nemen en vanmiddag de familie van Bruno. Tijd om hun leventje op te bouwen samen met hun nieuwe familie. Wij hebben met Jip en Bruno een prachtig tijd gehad en heel veel plezier beleefd. Wij wensen Jip en Bruno en hun familie heel veel geluk!

                          

Update 19 juli 2014. De pupkes zijn vandaag precies negen weken. Dé grote dag voor Saartje en Daisy, zij gaan als eersten naar hun nieuwe familie. Spannend en leuk voor de kleintjes. Nu krijgen ze de aandacht die ze nodig hebben en de tijd om van alles te leren. We hebben met Saartje en Daisy een prachtige tijd gehad, met alle dingen die ze deden was het elke keer 'de eerste keer', prachtig. Wij wensen Saartje en Daisy en de families heel veel geluk!

 

Update 16 juli 2014. Bijna negen weken, zaterdag gaan de eerste pupkes het nest verlaten. Het zijn nu geen kleine pupkes meer maar kleine cockertjes. En wat zijn ze mooi geworden! Nog een paar dagen genieten van de spelende hondjes. En spelen kunnen ze. Het zijn al echte jachthondjes, hun neusje wordt al heel belangrijk in hun dagelijkse leventje. Op de foto heeft Saartje een twijgje gevonden, ze vindt het prachtig.

Update 12 juli 2014. Acht weken zijn ze nu, bijna tijd om uit te vliegen. Ze zijn er ook helemaal klaar voor, ze wegen nu ruim 3000 gram en het wordt tijd om van alles te leren. Voor nieuwe dingen ontdekken zijn de pupkes wel voor te vinden en zijn nergens bang voor. De pupkes hebben het heel druk gehad met snoeitakken, een prachtig gezicht, ze sleurden de takken zo een eind met zich mee. Met eten ontdekken ze ook steeds meer, als snack hebben ze woensdag kippenvleugeltjes gehad, daar wisten ze wel raad mee. Ook aan Lily merken we dat het tijd wordt dat de pupkes aan hun nieuwe leventje beginnen, ze is maar eventjes bij de pupkes en gaat dan weer haar eigen gangetje.

Update 7 juli 2014. De pupkes zijn nu ruim zeven weken en zijn heel nieuwsgierig wat er om hen heen gebeurd. Vandaag kwam Annette Velthuis op bezoek, toen de pupkes haar zagen wilden ze meteen naar Annette toe. Watervlug zijn ze en heel moeilijk op de foto te krijgen. Ook zijn ze niet bang voor de zitmaaier, heel nieuwsgierig volgden ze het heen en weer rijden zonder dat ze bang werden van het lawaai. Toen de pupkes wat moe werden van alle indrukken hebben we toch nog een paar prentjes kunnen maken. Ook heeft Annette mij op de foto gezet met het kleine spul.

Foto gemaakt door Annette Velthuis-Hadderingh

Update 4 juli 2014. Vandaag de sluier boven het ledikantje opgeruimd, vanmorgen deden de pupkes Tarzan en Jane na. Ze trokken de sluier naar zich toe en dat zou los. Voordat ze met de sluier aan de haal zouden gaan heb ik hem verwijderd. Ook hebben we deze ochtend de buiten puppyren opgezet en de webcam weer geplaatst. Ze hebben daar een heerlijk plekje en intussen heb ik de handen even vrij om hun ledikantje en de binnenren weer op orde te maken. En dat is wel nodig, wat zijn ze actief, de kranten vliegen soms de hele ren door.

Update 30 juni 2014. Een spannende dagen voor het vijftal, 's morgens vroeg uit de veren om buiten de gebruikelijke boodschappen te doen. En spelen in het natte gras, brrr dat is wel fris! In het weekeinde een wormkuurtje. En vandaag op de namiddag na het buitenspelen mee in de auto, de eerste keer. Eerst naar het winkelcentrum, veel mensen bekijken en vrolijk om stappen en rennen, heel nieuwsgierig overal naar toe gaan en overal kijken. Heel veel aaiende handjes van grote mensen, kleine mensen, oude mensen, jonge mensen en hele jonge mensen. Daarna naar de dierenarts voor de grote controle en de entingen, een heel feest. Allemaal goedgekeurd en allemaal het blauwe dierenpaspoort gekregen. Na al die drukte heerlijk slapen met z'n allen en tevreden de nieuwe indrukken verwerken. 

Update 28 juni 2014. Afgelopen maandag zijn pupkes gechipt, nu zijn ze echt geregistreerd door de Raad van Beheer en worden de stambomen uitgegeven. Ze worden ook al een beetje groot, ze zijn vandaag precies zes weken oud. Een heerlijk volkje, wij genieten er volop van. Morgen weer nieuwe fotootjes maken van de kleine cockertjes en spelen met de dennenappels, houtstammetjes en de berg van boomschors. En spelen kunnen ze! Hieronder een fotootje van Daisy, wat een actie!

Update 22 juni 2014. De pupkes zijn nu vijf weken en één dag. Ze hebben vandaag weer heerlijk buiten gespeeld met de dennenappels. Ook beginnen ze al heel snel en wat verder weg te rennen, watervlug zijn ze. Ook zijn ze de twee kilo gepasseerd, 't worden al wat zwaargewichten! Morgen de grote dag, dan komt de buitendienstmedewerker van de Raad van Beheer en worden ze gechipt.

Update 18 juni 2014. Zoals u kunt zien hebben alle pupkes nu een roepnaam gekregen, voor mij wel even wennen maar we doen ons best. Het kleine spul groeit als de beste en worden steeds beweeglijker. Ze eten nu drie vleesmaaltijden per dag en drinken zo tussendoor nog heerlijk van de melk van Lily. Lily heeft zo goed haar best gedaan om de pupkes te verzorgen, nu is mijn beurt om Lily te helpen zo heeft zij het wat lichter. Ik zorg voor het vlees en Lily voor de toetjes, mooi geregeld dacht ik zo. Oow oow, wat is het een heerlijk volkje!

Update 14 juni 2014. De pupkes zijn nu vier weken en wegen al meer dan 1500 gram, ze groeien prachtig van het vlees. Vanaf morgen krijgen ze drie vleesmaaltijden maar eerst nog een wormkuurtje. Vandaag hebben we de grote ren er voor gezet zodat ze nog wat meer ruimte hebben. Ook de webcam heb ik weer geplaatst, wel een stuk hoger maar het ledikantje en de pupkes zijn mooi te zien. 

Vijf kleine gebakjes in de groene wereld, Evi, Elena, Elroy, Edward en Esli :-)

Update 11 juni 2014. De groei van de pupkes gaat steeds verder, ze hebben nu ook tandjes. Ze zijn nu ruim drie weken en dat is te merken. Het kleine grut klimt steeds uit de wieg, tijd om de wieg om te bouwen naar ledikantje met een ren er voor. Gisteren hebben ze hun eerste vleesvoeding gehad en daar hoef je een pupke niet mee te helpen, zo lekker. Binnen een paar minuten hadden ze het schaaltje leeg.

Update 6 juni 2014. De ontwikkeling van de pupkes gaat snel, het toilet wordt door alle pupkes gebruikt. Na het slapen gaan ze allemaal richting de bak met kranten om daar wat achter te laten. Ook worden ze al sterker, ze spelen meer en ze kunnen allemaal zitten. Met Lily gaat het ook prima, een trotse moeder. Zij zoogt haar pupkes goed, de pupkes wegen al over de 1000 gram.

Update 1 juni 2014. Doordat de pupkes van hun slaapplaats gaan om te plassen heb ik nu op de helft van de wieg kranten gelegd en zie daar, de kleine pupkes brengen de kranten geregeld een bezoekje om een plasje achter te laten. Zijn ze nog maar vijftien dagen en toch houden ze de slaapplek al schoon. Dit is al het begin om zindelijk te worden.

Update 31 mei 2014. Vandaag zijn de pupkes precies twee weken, wat gaat het snel. Ze hebben allemaal de oogjes open en zo nu en dan gaat er een schokje door de wieg omdat ze nu ook alle geluiden horen. Vanmiddag hebben we nieuwe foto's gemaakt van de pupkes met de oogjes open, een hele klus want ze zijn zo weer moe en doen de oogjes dan gauw weer dicht. Vanavond kregen ze de eerste wormkuur, een heel feest, het hele volkje was rumoerig want ze vonden het niet lekker. Het worden al gewichtige pupkes, ze wegen al bijna 900 gram.

Update 30 mei 2014. Alle pupkes kijken nu de wereld in, een prachtig gezicht. Ze zijn nu ruim 700 gram. Vandaag hebben ze de eerste voorzichtige stapjes gezet, wiebelig stappen ze in de wieg.

Update 27 mei 2014. Dat was nog es een goedemorgen, Elena kijkt met twee kleine glinsterende oogjes de wereld in, prachtig! De pupkes zijn nu tien dagen en het eerste pupke heeft de oogjes open. De oogjes van de andere pupkes glinsteren ook al door een kiertje. Lily verzorgt ze goed, je kunt ze bijna horen groeien. Ze zijn nu allemaal ruim 600 gram.

Update 25 mei 2014. De pupkes zijn nu ruim een week en groeien als kool. Ze zijn allemaal over het pond. Lily verzorgt de pupkes heel goed.

Update 18 mei 2014. Het wordt al bijna een familietraditie, het namen geven aan de pupkes. Vanavond hebben de pupkes hun officiële stamboomnaam ontvangen. Met de hele familie zijn wij het er over eens dat de pupkes de volgende namen zullen dragen: Elroy, Evy, Elmas , Edward, Elena en Esli. Op de blauwe namen van de pupkes kunt u klikken om naar de fotomap van de pupkes te gaan.

 

 

Update 17 mei 2012. Vandaag zijn de pupkes van Lily en Albert geboren, een zesling. Drie rode, twee reutjes en een teefje. Eén zwart teefje. En twee black and tan, een reutje en een teefje. Met het derde pupke, een rood reutje, ging het vanochtend niet goed, hij ging steeds op de rug liggen. Ik heb nog geprobeerd hem er bij te houden, warm te houden, hij kreeg nog een lik van Lily en ineens was hij weg. Voordat de dierenarts er was is hij gestorven. Wij hebben hem de naam Elmas gegeven (Diamant) zijn haren glinsterden als diamantjes. Er is een pagina 'De ouders Lily en Albert' gemaakt waar alle medische uitslagen van Lily en Albert door middel van scans van het origineel worden gepubliceerd. Ook kunt u daar de stambomen van Lily en Albert en de behaalde showuitslagen bekijken.

Update 12 mei 2014. Lily is nu acht weken zwanger, vandaag dag 57 en uit de gevarenzone vanaf nu zouden de pupkes levensvatbaar zijn als ze nu geboren zouden worden. Al een hele zorg minder. Als Lily ontspannen in de werpkist ligt zijn de bewegingen van de pupkes zichtbaar en voelbaar. Als ik haar buikje aanraak gaat Lily er even breeduit op de rug voor liggen, de pupkes zijn dan heel duidelijk te voelen. Enorm, wat een buik! Vol bewondering voor Lily wachten wij wanneer de pupkes geboren zullen worden. Wij hopen op een voorspoedige bevalling.

Update: 8 mei 2014. Vandaag Lily haar vachtje nog even bij gewerkt, ze ziet er prachtig uit. Op de foto, Lily hoogzwanger (bijna 8 weken) en in de regen maar altijd kwispelen.

Update: 7 mei 2014. Het wiegje voor de pupkes van Lily en Albert staat klaar. Een wiegje met een bijzondere sluier, met dank aan Tinie Dekker - Riemersma uit Kollum. De sluier uit 1968 welke Tinie ook boven haar wiegje had. Lily is nu ruim zeven weken zwanger en is flink gegroeid. Overdag rust ze veel uit, haar buikje begint nu echt in de weg te zitten. Toen de wieg klaar was ging Lily er meteen in, even inspecteren of alles goed is. Wij wachten geduldig af.

Update: 27 april 2014. Lily is nu zes weken zwanger en groeit flink. Ze heeft een gezonde eetlust, ze denkt dat ik in de keuken steeds met lekkers bezig ben. Ook rust ze veel meer. Haar voeding wordt nu in porties verdeelt zodat ze er door plaatsgebrek geen last van heeft. Gisteren nog wat spulletjes gekocht voor de aanstaande bevalling en de wieg. Volgende week gaan we de wieg plaatsen.

Update: 20 april 2014. Het is nu vijf weken na de dekking, Lily begint al wat te groeien, ze is duidelijk zwanger. Ook haar gedrag is aan het veranderen, ze is nog wat aanhankelijker geworden. 's Avonds ligt ze heerlijk op de rug te slapen met het bolle buikje omhoog.

Update: 16 maart 2014. Vandaag was het zover, het juiste dektijdstip. Wij hebben gekozen voor Albert z Vejminku van Kennel Nickel and Dimes van Gerda van Empel uit Baak. Een prachtige rode kampioensreu. Vol spanning wachten wij af.

 
Copyright © 2014 engelse-cockers.nl All Rights Reserved.
Design by Joomla 1.6 templates