Het dagboekje van Jente en Úrfi

Vrijdag 12 april 2024, inmiddels zijn we al weer een paar dagen verder. En het gaat goed met Jente en de pupkes, Jente is een supermem. De groei zit er lekker in en de pupkes liggen tevreden in de wieg. Vanmorgen het officiele gedeelte gedaan, de geboorte aangifte. De pupkes staan nu ingeschreven bij De Raad van Beheer Houden van Honden. Klik op de foto om te bekijken.

Maandag 8 april 2024, vannacht was een slechte nacht, met Lina-Rose ging het niet goed, de voeding bleef niet in haar maagje, het lijkt net of accepteert haar lichaampje geen voeding meer. Jente legt haar nu ook steeds buiten het nest. Dat is geen goed teken. De andere pupkes waren ook erg van slag en kropen piepend door de wieg. We hebben toch nog geprobeerd om een beetje voeding te geven maar dat lukte niet meer. Vanmiddag om 12.52 uur is ze overleden.

Lina-Rose donderdag 4 april 2024 maandag 8 april 2024

 

Zondag 7 april 2024, vandaag hebben we alle pupkes een naam gegeven. Ook hebben we alle pupkes op de foto gezet, wat zijn ze mooi!

Zaterdag 6 april 2024, Vandaag hebben we zorgen om het liver teefje, de groei blijft uit, ze zou nu net als de anderen moeten groeien. Vanmorgen gestart met extra bijvoeding met een sonde. Zo het lijkt reageert ze er goed op en komen er grammetjes bij haar gewicht. Elke twee uur geven we haar bijvoeding, we hopen zo dat ze het oppakt.

Donderdag 4 april 2024, vandaag zijn de pupkes van Jente en Úrfi geboren, vijf prachtige pupkes in de kleuren liver, black and tan en zo het nu lijkt een zwarte maar onder de pootjes is de kleur iets lichter. Het zou dus ook een black and tan kunnen zijn.

 Dit is het filmpje van de geboorte de pupkes van Jente en Úrfi van de livestream

 

 Er zijn vijf pupkes geboren, Jente en de pupkes liggen nu heerlijk in de wieg te uitrusten van de bevalling.

Woensdag 3 april 2024, Jente begint wat onrustig te worden en is meer in de wieg aan het graven om het nest klaar te maken. Ze heeft het er druk mee. Vandaag zijn we de livestream aan het testen want als het tijd is moet alles wel werken.

 

 

Zondag 31 maart 2024, de afgelopen dagen is er flinke groei bij Jente geweest, ze is 3,8 kilo gegroeid. Ze heeft het nu behoorlijk zwaar, is wat kortademig en moet steeds vaker even naar buiten. Ook begint ze in de wieg steeds meer te graven om het nest klaar te maken. Alles is er klaar voor en we beginnen te dagen tellen. Vandaag is het dag 57, mochten de pupkes nu geboren worden dan zijn ze levensvatbaar. Aankomende week wordt een rustige week, het is nu wachten op de geboorte van de pupkes, spannend.

Zondag 24 maart 2024, Jente is inmiddels zeven weken zwanger en ze groeit als kool, ze is in de afgelopen weken 2,9 kilo gegroeid. Inmiddels is de live stream ook klaar zodat u de geboorte van de pupkes live kunt volgen. Ook de wieg staat bijna klaar, nog even het wiegenkleedje strijken en dan kan Jente de wieg zelf verder opmaken met kleedjes en knuffelstjes.

Woensdag 6 maart 2024, na het verdriet en het gemis van Bailey is er binnen de roedel goed nieuws te melden, Jente is zwanger. De gegevens van de ouders vindt u door op hier meer lezen te klikken.  

 Op de foto wijst dierenarts J.W. de Boer de mini pupkes op de echo aan.

                         Jente From My lady's Eyes       Cockerry Úrfi

Zaterdag 3 februari 2024

 

Over negen weken hopen wij de pupkes van het jonge paar te kunnen verwelkomen! Alle info over het jonge stel kunt u binnenkort allemaal lezen op deze website. Er wordt zoals altijd weer een dagboekje gemaakt en een pagina voor de ouders waar u de stambomen en alle uitslagen kunt zien. 

Zaterdag 3 februari 2024, spannend, vandaag weer te prikken, we hopen niet dat het een gespleten loopsheid gaat worden want dan kan de stijging nog wel even duren en hoe kom je dan achter het juiste dektijdstip. Door gaan met progesteron prikken denk ik. Maar gelukkig, daar was de lang verwachte stijging, een progesterongehalte van 16,8. Niet te geloven, wat een stijging. We moeten meteen te dekken. Meteen hebben we contact gezocht met de familie van Úrfi, van kennel 'Nea Tocht' om een dekking voor vanavond te regelen. Tegen zes uur gaan we richting Sintjohannesga. Het overrompelde Jente wel een beetje maar na de versierkunsten van Úrfi was ze weer helemaal zichzelf, na het samenspelen volgde nog al gauw een heel natuurlijke dekking. Op advies van de dierenarts zijn we zondag en maandag weer naar familie Bloem-de Boer van Kennel 'Nea Tocht' voor een dekking. Ook deze dagen, net als gisteren, beide keren weer een perfecte dekking. De hondjes stonden ruim twintig minuten gekoppeld. Morgen gaan we de dekaangifte insturen. We wachten nu eerst dag 28 af en dan gaan we door middel van een echo kijken of Jente drachtig is, spannend. Op een paar fotootjes na blijft het nu eerst stil in het dagboekje.

Vrijdag 2 februari 2024, vandaag weer te progersteronprikken. Nu hopen dat er wat meer verhoging is in het progesteron. Jente houdt het wel spannend, de uitslag viel tegen, het progesterongehalte 6,1 is lager dan gisteren. Morgen weer prikken, we hopen dan toch dat het progesteron dan toch echt begint te stijgen.

Donderdag 1 februari 2024, vandaag voor de derde keer te progesteronprikken, wij hopen nu op een stijging en dat er een advies gegeven wordt. Na even wachten krijgen we de uitslag. Het progesteron is wel mooi gestegen, 6.2 maar nog niet hoog genoeg om een advies te krijgen.

Woensdag 31 januari 2024, de tweede progesteronprik vandaag, ik ben benieuwd hoeveel de stijging is. Als ik Jente haar tuigje pak weet ze meteen dat ze mee mag. Samen gaan we weer richting Drachten.  Toen we weer thuis waren kregen we het bericht dat de progesteron mooi was gestegen naar 4.7. Morgen nog één keer prikken en dan krijgen we advies.   

Maandag 29 januari 2024, volgens mij is het vandaag dag acht van de loopheid. Meten is weten denk ik dan maar, we kunnen vandaag voor de eerste keer naar A7 Noord dierenartsen in Drachten voorprogesteron prikken. Jente vindt het allemaal wel best.Na een kwartier hadden we de eerste uitslag, 1.2, het begin van de loopsheid. Dan zie je maar, een poets met een velletje wcpapiertje doet wonderen, dan mis je de eerste dag niet. Zaterdag gaan we weer prikken.

Woensdag 24 januari 2024, vandaag was het eindelijk zover, Jente is loops en we willen haar graag laten dekken voor een nestje. Dit is het prille begin, dag één. Vandaag ga ik contact opnemen met de eigenares van de dekreu of zij Úrfi beschikbaar wil stellen voor een dekking met Jente. Waarom Úrfi? Úrfi zijn kleur is chocolate en met deze combinatie zou dus een lang gekoesterde wens van mij kunnen uitkomen. Ik wilde zo graag ooit een chocolate cocker hier in ons huis geboren zien worden. Ik vind ze zo mooi!

Copyright © 2024 engelse-cockers.nl All Rights Reserved.
Design by Joomla 1.6 templates