Het dagboekje van Jente en Úrfi

Maandag 8 juli 2024, in het weekend alle pupkespulletjes opgeruimd, de kamer weer op orde gemaakt. Lidy doet nu met de grotere cockertjes mee en is mee op pad. Zaterdag mee te winkelen en even mee naar Welkoop in Dokkum om wat lekkers voor hun allen. Ondertussen zoeken we verder om voor Lidy ook het juiste plekje te vinden. Zij is door annulering mijnerzijds hier gebleven. Deze week de fotootjes plaatsen en het dagboekje bijwerken.

Vrijdag 5 juli 2024, de grote dag voor Kyra Lia-Mae) en Beer (Leonardo) De foto's van vrijdag 5 juni 2024.

Donderdag 4 juli 2024, De foto's van donderdag 4 juli 2024. 


Woensdag 3 juli 2024, vandaag een dagje rust na het stadten en treinreizen van gistermiddag. Rust, de rust is ver te zoeken, takken sleuren en klimmen. De foto's van woensdag 3 juli.

.

Dinsdag 2 juli 2024, ons tripje met de trein naar Groningen. De foto's van dinsdag 2 juli 2024.


 

Woensdag 26 juni 2024, de dagen vliegen voorbij, de hondjes maken van alles mee en ondekken allemaal nieuwe dingen. Ook water voor de eerste keer, ze vinden het heel spannend. Heel voorzichtig voelen en kijken wat water is. De durf komt als Lily heel voorzichtig in het water gaat, ze doet het voor.

Maar ook spelen in de grote ren bij alle andere cockers. Soms ook, worden ze op hun nummer gezet door de ouderen in de groep. Hierdoor leren ze respecteren en dat niet elke hond lief is. Meedoen met de anderen en sociaal gedrag leren, dat is nu heel belangrijk. Spelenderwijze ervaringen opdoen voor hun verdere leventje. Wat zijn ze dapper en wat doen ze het goed!

Maandag 17 juni 2024, vandaag zijn we naar A7 Dierenartsenin Drachten geweest voor de tweede enting en controle van de pupkes. Ook zijn we nog even bij mijn zus langs geweest, nog meer nieuwe indrukken en andere geuren. De foto´s van maandag 17 juni 2024.

 

Zaterdag 15 juni 2024, de nieuwe pupkewagen is handig in gebruik, de pupkes kunnen zo overal mee naar toe. We hebben Dokkum onveilig gemaakt. Op de markt heeft mij zus ons op de foto gezet bij 'De Ijsfontein'. De foto's bij 'De Ijsfontein' 2024.

Woensdag 12 juni 2024, het eerste echte reisje om te oefenen voor de pupkes. Vanmiddag zijn we met de pupkes naar Dokkum geweest. Het was markt in Dokkum, heel veel nieuwe geuren en heel veel mensen bekijken. Een spannende middag met veel indrukken. De foto´s van woensdag 12 juni 2024.

Donderdag 6 juni 2024, vandaag zijn de pupkes negen weken, wat gaat de tijd snel. Ook is er weer een nieuwe afspraak gemaakt voor de tweede enting op maandag 17 juni. En vandaag werden de stambomen bezorgd.

Leonardo From My Lady's Eyes

Lidy-Ann From My Lady's Eyes

Lia-Mae From My Lady's Eyes

Door op de blauwe tekst te klikken kunt u de stamboom bekijken op de pagina Dutch Dog Data van Raad Van Beheer Houden van Honden.

Maandag 3 juni 2024, vandaag was het weer feest voor de pupkes, de nieuwe familie waar Lia-mae gaat wonen kwam voor de vakantie nog even op bezoek. Veel knuffels en kusjes zijn er uitgedeeld, de pupkes genoten volop van alle aandacht. Ook heeft Lia-mae haar naam gekregen, zij gaat Kyra heten. Nu is het tijd dat we voor Lidy-ann opzoek gaan voor de juiste familie. Foto´s van maandag 3 juni 2024.

Zondag 2 juni 2024, vandaag kregen de pupkes weer visite van de nieuwe familie van Beer (Leonardo), dat betekende samen spelen. Er werd weer heel wat afgeknuffeld. Foto's van zondag 2 juni 2024.

Donderdag 31 mei 2024, vandaag zijn de pupkes precies acht weken, tijd voor de volgende onwormingskuur. Deze keer in tabletvorm. Pupkes eten nu ook gewoon KKV vlees zonder extra maling. De tabletjes voor elk pupke één als kers er bovenop. Grappig, ze merken het niet eens, zijn veel te druk bezig om hun lekkere portie op te maken. Verder niet veel nieuws te melden, pupkes groeien, spelen en slapen. Tussendoor leren ze als ze wat willen dat ze moeten gaan zitten. Volgende week krijgen de pupkes het druk, dan gaan we op reis.


Zondag 26 mei 2024, vanmiddag pupkebezoek gehad van de familie Bloem-de Boer van Kennel 'Nea Tocht', de eigenares van mooie Ürfi. Gea, mem Gerda en de kinderen Laura, Sanne en Waylon hebben hun ook kostelijk vermaakt met de pupkes. Wat ook een herkenning van Ùrfi, Gea sloot Leonardo, (Beer) ook helemaal in haar armen, zo leuk!. Ook de beide dames kwamen niks te kort, mem Gerda en de kinderen hadden het heerlijk druk met de beide dames.

Donderdag 23 mei 2024, de pupkes zijn vandaag precies 7 weken oud. Inmiddels hebben twee pupkes een familie gevonden waar ze hun leventje mee gaan delen. Voor een van de dames zoeken we nog een passsend plekje.

Voor belangstelling kunt u contact met ons opnemen.

De dag van gisteren zijn we nog niet eens aan toe gekomen om in het dagboekje te zetten, de pupkes hebben het ook zo druk. Vandaag voor de eerste keer gepicknickt en op het menu stonden rauwe kippenvleugeltjes, heerlijk! Wat hebben ze genoten. Foto´s van donderdag 23 mei 2024.

Woensdag 22 mei 2024, het is een spannende dag voor de pupkes, we gaan naar Drachten naar A7 Dierenartsen voor de eerste enting en controle van de pupkes. Wat waren ze dapper, onderweg in de auto keken ze alle kanten op om maar niets te missen.

Dinsdag 21 mei 2024, Leonardo heeft vandaag voor de tweede keer contact gehad met zijn aanstaande familie. Zo fijn om te zien dat er nu al een verbintenis te zien is met elkaar. Ook heeft Leonardo zijn roepnaam gekregen, hij gaat Beer heten.

Zaterdag 19 mei 2024, vandaag hadden we pupkevisite van familie die met vrienden elk jaar met Pinksteren op de camping verblijven. De cockertjes zijn weer heerlijk geknuffeld. Zo leren de pupkes allemaal verschillende mensen kennen, groot, klein, ouderen en jongeren. Foto's van dinsdag 21 mei 2024.


Vrijdag 17 mei 2024, vandaag zijn de pupkes gechipt door de buitendienstmedewerker mevrouw S. Winter van Raad van Beheer Houden van Honden, de officiële instantie voor het uitgeven van de stambomen. Ook is er DNA afgenomen voor een DNA-Profiel. De dames waren niet erg onder de indruk maar Leonarde moest toch wel even piepen door de prik met de chip.

Donderdag 16 mei 2024, vanmorgen speelden de pupkes al vroeg buiten. Ze zijn vandaag precies zes weken, tijd ook al weer voor hun derde ontwormingskuur. De volgende keer, als ze acht weken zijn worden dat tabletjes inplaats van pasta. Wat groeien ze snel het zijn nu echt kleine hondjes die alles aan het verkennen zijn. Hun wereld word steeds groter. Rare geluiden, stofzuiger en rammelende deksels, het maakt hen niet uit, ze schrikken er niet meer van. Binnenkort tijd om op reis te gaan.

Maandag 13 mei 2024, de pupkes kregen vandaag weer volop aandacht, familie van ons kwamen de pupkes bewonderen. Zo gezellig en de pupkes genoten net zo veel als wij.


Donderdag hemelvaartsdag 9 mei 2024, wat hebben we een leuke middag gehad. Aangezien wij zelf geen kleine kinderen meer hebben is het heel leuk om een familie met kinderen uit te nodigen voor pupke aaien en knuffelen. De familie Veenstra is hier geweest en wat was het leuk! De kinderen genoten zichtbaar en de pupkes al helemaal. Het ontbrak de pupkes niet aan durf, ook de tunnel gingen ze doorheen.

Zaterdag 4 mei 2024, vandaag de pupkes weer lekker buiten aan het spelen. Wat vonden ze het spannend, zonder mem in de buitenren. Zo kon ik in huis alles even een grote schoonmaak beurt geven. Pupke-ren in huis even verschonen en overal even een dweil over, ruikt alles weer lekker.

Donderdag 2 mei 2024, vanmiddag de grote buitenren voor de pupkes klaar gezet en even naar Dokkum om leuke kleurige pupke speeltjes voor in de ren. Ook de vertrouwde dennenappels weer op gezocht want die zijn altijd leuk.

Ook hebben de pupkes vandaag hun tweede ontwormingskuur gehad, voor hun niks bijzonders, hap en weg was het.

Woensdag 1 mei 2024, het is een prachtige dag, de pupkes zijn vandaag voor het eerst met mem en beppe naar buiten geweest. Prachtig om te zien. ´t Kleine spul komt maar net boven het lange gras uit. Foto´s maken zat er niet echt in, zo veel indrukken  en zo gauw moe.

 

Dinsdag 30 april 2024, het is tijd om de wieg op te ruimen, de pupkes worden met de dag sterker en klimmen nu overal overheen. Ze zijn er echt aan toe. Samen met de pupkes de pupkeren geplaats, een mandje, kleedjes en veel speeltjes, ze hebben het er smoordruk mee. Ook de toilettrainer staat nu op z´n plekje en de pupkes brengen al trouw hun behoefte op het trainmatje.

Maandag 29 april 2024, vandaag heeft het cockervolkje visite gehad, dat is altijd leuk. Ook de kleine pupkes zijn heerlijk geknuffeld. Allemaal nieuwe indrukken opdoen. Ook zagen we vanmiddag kleine tandjes bij de pupkes, dan is het tijd om de eerste vaste hapjes te proeven. Het fijn gemalen vlees stond niet lang te wachten, de pupkes gingen meteen hun neusjes achterna. Binnen enkele minuten hadden ze de schaal met het eerste rauwe vlees op.

Hieronder kunt u een filmpje zien hoe het vlees wat onze honden eten geproduceerd wordt. 

Hier bestellen wij het voer van alle hondjes, ook de pupkes eten als ze ongeveer drie weken zijn het verse vlees van dit bedrijf. Voor de kleine pupkes wordt het de eerste weken een keer extra gemalen zodat ze het vlees ook goed kunnen verteren. Als ze acht weken zijn eten de pupkes het zelfde vlees als de andere honden.

Zaterdag 27 april 2024, vandaag is het Koningsdag en dat moet gevierd worden. Samen met de pupkes een middagje aan het spelen en fotograferen geweest. Wat deden ze het leuk!  Met z´n allen in de slingers en als het lukte ook een hoedje op. En het is gelukt, zo mooi. Ja, welke fotootjes moet je nu kiezen? Ik zet ze er allemaal op.

Koningsdagfotootjes van de pupkes.

Woensdag 24 april 2024, wat zijn ze leuk, de pupkes. Spelen en over elkaar heen klimmen is nu hun favoriete bezigheid. Maar ook uit de wieg klimmen, het blijft leuk. Nog even en dan gaan we de wieg eruit doen, het wordt tijd voor mandjes en kleedjes. De wereld wordt elke dag groter.

Maandag 22 april 2024, wat een goede morgen vanochtend, kom je in de kamer en zie je de pupkes met Jente in een mandje liggen in de kamer. Stiekem waren alle pupkes uit de wieg geklommen en de kamer in gelopen. Samen met Jente hebben ze een plekje gezocht om te slapen. Het wordt nu tijd om de wieg een beetje veiliger af te sluiten. Maar achteraf wel leuk dat de boefjes ontsnapten uit de wieg.

Ook komen er via mail of whatsapp al vragen over een wachtlijst. Wij hebben geen wachtlijst en willen niet op de feiten vooruit lopen. Als de pupkes ongeveer vier weken zijn en vast voedsel beginnen te eten gaan wij baasjes zoeken voor de pupkes. Via email of whatsap kunt u contact met ons opnemen. Wij kiezen voor de pupkes de passende baasjes. Daarna volgt de kennismaking met de pupkes.  

Vrijdag 19 april 2024, de pupkes zijn nu 2 weken oud, tijd voor de eerste ontwormingskuur. Met een klein spuitje de pasta afgemeten voor de eerste dosering. Zonder problemen slikten alle pupkes de pasta zomaar door. De pupkes worden nu op de leeftijd van 2, 4, 6, 8 en 12 weken ontwormd, daarna maandelijks tot de leeftijd van zes maanden en daarna elke 3 maanden gedurende de rest van hun leven om ze gezond en wormvrij te houden.

Donderdag 18 april 2024, wat groeien ze snel, gisteren gingen de oogjes open, wat een prachtig moment. Kleine blauwe kijkertjes zien je aan. Maar ook vandaag deden ze een sprong vooruit. Vanmorgen toen het volkje merkte dat ik bij de wieg was kwamen ze naar mij toe stappen, de buikschuiftijd is ook voorbij. Met kleine wankele stapjes lopen ze door de wieg.

Zondag 14 april en maandag 15 april 2024, wat een verdriet, ook Lorenzo kreeg het moeilijk. Zondag meteen naar Dierenartsen A7 in Drachten geweest met de vraag wat er mis is. Een uitgebreid onderzoek volgde met een diagnose PDAB. Wij hebben Lorenzo moeten laten inslapen. Hij was te zwak om geopereerd te worden. Hier bijgevoegd ziet u het onderzoek en de uitslagen van de overgebleven pupkes. Gelukkig mankeerden de andere pupkes niets en zijn goed gezond. Klik op de blauwe tekst om het verslag van het onderzoek te bekijken onderzoek pupkes i.v.m. PDAB Lorenzo

Vrijdag 12 april 2024, inmiddels zijn we al weer een paar dagen verder. En het gaat goed met Jente en de pupkes, Jente is een supermem. De groei zit er lekker in en de pupkes liggen tevreden in de wieg. Vanmorgen het officiele gedeelte gedaan, de geboorte aangifte. De pupkes staan nu ingeschreven bij De Raad van Beheer Houden van Honden. Klik op de foto om te bekijken.

Maandag 8 april 2024, vannacht was een slechte nacht, met Lina-Rose ging het niet goed, de voeding bleef niet in haar maagje, het lijkt net of accepteert haar lichaampje geen voeding meer. Jente legt haar nu ook steeds buiten het nest. Dat is geen goed teken. De andere pupkes waren ook erg van slag en kropen piepend door de wieg. We hebben toch nog geprobeerd om een beetje voeding te geven maar dat lukte niet meer. Vanmiddag om 12.52 uur is ze overleden.

Zondag 7 april 2024, vandaag hebben we alle pupkes een naam gegeven. Ook hebben we alle pupkes op de foto gezet, wat zijn ze mooi!

Zaterdag 6 april 2024, Vandaag hebben we zorgen om het liver teefje, de groei blijft uit, ze zou nu net als de anderen moeten groeien. Vanmorgen gestart met extra bijvoeding met een sonde. Zo het lijkt reageert ze er goed op en komen er grammetjes bij haar gewicht. Elke twee uur geven we haar bijvoeding, we hopen zo dat ze het oppakt.

Donderdag 4 april 2024, vandaag zijn de pupkes van Jente en Úrfi geboren, vijf prachtige pupkes in de kleuren liver, black and tan en zo het nu lijkt een zwarte maar onder de pootjes is de kleur iets lichter. Het zou dus ook een black and tan kunnen zijn.

 Dit is het filmpje van de geboorte de pupkes van Jente en Úrfi van de livestream

 

 Er zijn vijf pupkes geboren, Jente en de pupkes liggen nu heerlijk in de wieg te uitrusten van de bevalling.

Woensdag 3 april 2024, Jente begint wat onrustig te worden en is meer in de wieg aan het graven om het nest klaar te maken. Ze heeft het er druk mee. Vandaag zijn we de livestream aan het testen want als het tijd is moet alles wel werken.

 

 

Zondag 31 maart 2024, de afgelopen dagen is er flinke groei bij Jente geweest, ze is 3,8 kilo gegroeid. Ze heeft het nu behoorlijk zwaar, is wat kortademig en moet steeds vaker even naar buiten. Ook begint ze in de wieg steeds meer te graven om het nest klaar te maken. Alles is er klaar voor en we beginnen te dagen tellen. Vandaag is het dag 57, mochten de pupkes nu geboren worden dan zijn ze levensvatbaar. Aankomende week wordt een rustige week, het is nu wachten op de geboorte van de pupkes, spannend.

Zondag 24 maart 2024, Jente is inmiddels zeven weken zwanger en ze groeit als kool, ze is in de afgelopen weken 2,9 kilo gegroeid. Inmiddels is de live stream ook klaar zodat u de geboorte van de pupkes live kunt volgen. Ook de wieg staat bijna klaar, nog even het wiegenkleedje strijken en dan kan Jente de wieg zelf verder opmaken met kleedjes en knuffelstjes.

Woensdag 6 maart 2024, na het verdriet en het gemis van Bailey is er binnen de roedel goed nieuws te melden, Jente is zwanger. De gegevens van de ouders vindt u door op hier meer lezen te klikken.  

 Op de foto wijst dierenarts J.W. de Boer de mini pupkes op de echo aan.

                         Jente From My lady's Eyes       Cockerry Úrfi

Zaterdag 3 februari 2024

 

Over negen weken hopen wij de pupkes van het jonge paar te kunnen verwelkomen! Alle info over het jonge stel kunt u binnenkort allemaal lezen op deze website. Er wordt zoals altijd weer een dagboekje gemaakt en een pagina voor de ouders waar u de stambomen en alle uitslagen kunt zien. 

Zaterdag 3 februari 2024, spannend, vandaag weer te prikken, we hopen niet dat het een gespleten loopsheid gaat worden want dan kan de stijging nog wel even duren en hoe kom je dan achter het juiste dektijdstip. Door gaan met progesteron prikken denk ik. Maar gelukkig, daar was de lang verwachte stijging, een progesterongehalte van 16,8. Niet te geloven, wat een stijging. We moeten meteen te dekken. Meteen hebben we contact gezocht met de familie van Úrfi, van kennel 'Nea Tocht' om een dekking voor vanavond te regelen. Tegen zes uur gaan we richting Sintjohannesga. Het overrompelde Jente wel een beetje maar na de versierkunsten van Úrfi was ze weer helemaal zichzelf, na het samenspelen volgde nog al gauw een heel natuurlijke dekking. Op advies van de dierenarts zijn we zondag en maandag weer naar familie Bloem-de Boer van Kennel 'Nea Tocht' voor een dekking. Ook deze dagen, net als gisteren, beide keren weer een perfecte dekking. De hondjes stonden ruim twintig minuten gekoppeld. Morgen gaan we de dekaangifte insturen. We wachten nu eerst dag 28 af en dan gaan we door middel van een echo kijken of Jente drachtig is, spannend. Op een paar fotootjes na blijft het nu eerst stil in het dagboekje.

Vrijdag 2 februari 2024, vandaag weer te progersteronprikken. Nu hopen dat er wat meer verhoging is in het progesteron. Jente houdt het wel spannend, de uitslag viel tegen, het progesterongehalte 6,1 is lager dan gisteren. Morgen weer prikken, we hopen dan toch dat het progesteron dan toch echt begint te stijgen.

Donderdag 1 februari 2024, vandaag voor de derde keer te progesteronprikken, wij hopen nu op een stijging en dat er een advies gegeven wordt. Na even wachten krijgen we de uitslag. Het progesteron is wel mooi gestegen, 6.2 maar nog niet hoog genoeg om een advies te krijgen.

Woensdag 31 januari 2024, de tweede progesteronprik vandaag, ik ben benieuwd hoeveel de stijging is. Als ik Jente haar tuigje pak weet ze meteen dat ze mee mag. Samen gaan we weer richting Drachten.  Toen we weer thuis waren kregen we het bericht dat de progesteron mooi was gestegen naar 4.7. Morgen nog één keer prikken en dan krijgen we advies.   

Maandag 29 januari 2024, volgens mij is het vandaag dag acht van de loopheid. Meten is weten denk ik dan maar, we kunnen vandaag voor de eerste keer naar A7 Noord dierenartsen in Drachten voorprogesteron prikken. Jente vindt het allemaal wel best.Na een kwartier hadden we de eerste uitslag, 1.2, het begin van de loopsheid. Dan zie je maar, een poets met een velletje wcpapiertje doet wonderen, dan mis je de eerste dag niet. Zaterdag gaan we weer prikken.

Woensdag 24 januari 2024, vandaag was het eindelijk zover, Jente is loops en we willen haar graag laten dekken voor een nestje. Dit is het prille begin, dag één. Vandaag ga ik contact opnemen met de eigenares van de dekreu of zij Úrfi beschikbaar wil stellen voor een dekking met Jente. Waarom Úrfi? Úrfi zijn kleur is chocolate en met deze combinatie zou dus een lang gekoesterde wens van mij kunnen uitkomen. Ik wilde zo graag ooit een chocolate cocker hier in ons huis geboren zien worden. Ik vind ze zo mooi!

Copyright © 2024 engelse-cockers.nl All Rights Reserved.
Design by Joomla 1.6 templates