Het nestje van Diantha en Berry

Update zaterdag 13 februari 2016: Vandaag was het de grote dag voor Gosse en Gemma. Diantha heeft ze tot en met vandaag heel goed verzorgd, een zorgzaam moedertje, wat zijn wij trots op haar. Een machtig mooie tijd, we hebben alles voor de eerste keer gedaan, zo mooi om samen met de pupkes alles te ontdekken. En wat waren de families blij hun pupke te zien. Er is heel wat af geknuffeld. Leave Gosse en Gemma en familie, heel veel geluk!

Vier hartjes met elkaar verbonden...

Update vrijdag 12 februari 2016: Dan is het zomaar zover, de grote dag voor Gaby en Gila. Wat hebben we een mooie tijd gehad met Gaby en Gila, we hebben gevoeld, gehoord, gezien, gesnuffeld, geknuffeld, gekust, en geleerd. De blije gezichten maken heel wat goed want wat zijn de families blij dat de pupkes nu ze eindelijk mee naar huis mogen. Leave Gaby en Gila en familie, heel veel geluk!

Update donderdag 11 februari 2016: Nog één nachtje slapen en dan begint het feest voor Gaby en Gila en hun familie, Gemma en Gosse en hun familie slapen er nog een nachtje langer over. En een feest wordt het want wat zijn ze leuk! Samen hebben we deze week nog heerlijk van de kleine pupkes genoten en de pupkes zelf ook, spelen en ravotten kunnen ze als de beste.

Update zondag 7 februari 2016: Heerlijk aan het genieten samen met de pupkes, het is gelukkig weer prachtig weer. Een prachtig volkje en wat hebben ze het druk met van alles. We gaan deze week nog fijn uitbuiten want het wordt tijd voor de pupkes om naar hun familie te gaan en nieuwe dingen te leren. De eerste afspraak is zo net gemaakt, Gaby gaat aanstaande vrijdag naar huis. Ook Gila, Gemma en Gosse zijn er klaar voor om hun nieuwe leventje te beginnen.

 

Update zaterdag 6 februari 2016: Een prachtige middag om nog even buiten te spelen.

Update vrijdag 5 februari 2016: De pupkes zijn nu acht weken en twee dagen oud. Wat een bewegelijk en luidruchtig volkje is het soms, ze hebben dan de grootste pret. 's Avonds zijn ze meest heel rustig en genieten dan van gedroogde pensreepjes, heerlijk om op te kauwen. Afgelopen woensdag hebben de pupkes hun gebruikelijke ontwormingskuurtje weer gehad, deze keer in tabletvorm. Verstopt in het vlees en op waren ze, geen geknoei en witte sikjes deze keer.

Update dinsdag 2 februari 2016: De koopovereenkomsten zijn verzonden, wij gaan de laatste weekjes in van de pupkes voor ze naar hun familie gaan. Wel hele belangrijke en leerzame weken voor de pupkes want tussen week zes en week tien leert de moeder de pupkes de bijtrem en daar doen wij nog een schepje bovenop omdat een mensen velletje nog gevoeliger is dan die van een pupke. Zo leren de pupkes het verschil van vriendelijk (zachtjes) bijten en bijten uit verdediging. Ook spelen en leren ze samen met de andere honden wat weer heel goed is voor hun sociale gedrag tegenover andere honden. Wanneer de pupkes naar hun nieuwe familie gaan hangt er een beetje vanaf wanneer ze er klaar voor zijn.

Update zondag 31 januari 2016: Vandaag zijn de pupkes zeven weken en vier dagen oud. Wat hebben ze allemaal hun eigen gezichtje. Ik heb de namen er nog wel bij te staan maar eigenlijk is dat denk ik niet meer nodig. Gaby en Gila hebben nu al een mooie tan tekening en Gemma en Gosse zijn echt roetzwart maar hebben heel verschillende snoetjes. Elke dag genieten wij van de vierling en Diantha, nog steeds is ze een heel zorgzame moeder. Gisteren met buiten spelen, plassen en poepen zijn de pupkes helemaal nat geregend en wat doet Diantha? Ze lebberde ze helemaal weer droog, die schat.

Dinsdag 26 januari 2016: Vandaag kreeg Gemma bezoek van haar familie, moeder en dochter hadden het heel druk met knuffelen van Gemma. Ook de andere honden kwamen niets te kort. Voor ons en de hondjes is het elke keer weer een feest. Toch zo mooi om te zien hoe blij de familie is waar ze naar toe gaan en zo ontroerend bij het afscheid. Nog even en dan mogen ze mee naar huis. De fotootjes van afgelopen zaterdag staan nu ook op de site. Overmorgen gaan we van alle pupkes weer nieuwe fotootjes maken, het belooft een droge en stralend zonnige dag te worden.

Maandag 25 januari 2016: Een drukke week voor de pupkes en de allemaal nieuwe dingen ontdekken. De wereld voor de kleine pupkes wordt steeds grote. Gisteren heeft Gaby voor de tweede keer kennis gemaakt met haar nieuwe familie, deze keer met haar hele familie, wat een feest.

Zaterdag 23 januari 2016: Elke dag is anders en ze zijn watervlug, bijna niet meer op de foto te krijgen. Vandaar dat we het binnen hebben geprobeerd. Woensdag was het ook al weer tijd voor hun ontwormingskuurtje, ze zijn nu ruim zes weken. Donderdag zijn we met de pupkes in de auto, hun eerste autoritje, naar de dierenarts geweest. Alle pupkes zijn door de dierenarts onderzocht en hebben de eerste enting gekregen De pupkes krijgen ook weer bezoek, zondag de familie van Gaby en dinsdag van Gemma.

 

Update zondag 17 januari 2016: Vandaag hebben de pupkes weer wat nieuws beleefd, samen voetstapjes maken in de sneeuw.

Update zaterdag 16 januari 2016: Vandaag heeft Gosse kennis gemaakt met zijn nieuwe familie. Prachtig, wat zijn ze blij met Gosse, ook zij kunnen bijna niet wachten. Ze zijn ook zo leuk! Tussen de sneeuw- en hagelbuien hebben we buiten samen familieplaatjes gemaakt. Dat kon nog net want het is zomaar donker en we hadden de tijd een beetje vergeten, 't was ook zo gezellig.

Update donderdag 14 januari 2016: De dagen worden voor de pupkes steeds drukker, ze eten nu zelf en zijn veel vaker even uit de wieg. Woensdag zijn de pupkes gechipt door Mw. Winter, buitendienstmedewerker van de Raad van Beheer. Ook is er DNA afgenomen voor de pupkes hun DNA-profiel. Vandaag kregen de pupkes visite, de familie waar Gila naar toe gaat was op bezoek. Heel leuk en ontroerend, wat zijn ze blij met Gila. We hebben buiten samen familieplaatjes gemaakt, was wel een beetje koud voor Gila.

 

Update zondag 10 januari 2016: De pupkes zijn nu vier weken en vier dagen en wat zijn ze leuk. Ze worden elke dag actiever, het is prachtig om naar hun te kijken.

Update vrijdag 8 januari 2016: Vier weken en twee dagen zijn de kleine pupkes nu. Wij zijn Diantha nu aan het helpen met voeren zodat zij het wat rustiger aan kan doen, die schat, ze had het er smoor druk mee. Wij zorgen vier keer per dag voor de vleesmaaltijd en Diantha voor de toetjes, die smaken nu extra lekker. Ook hebben ze woensdag hun ontwormingskuurtje weer gehad en net als de eerste keer, ze hapten het zomaar op. Morgen ga ik de hekjes om de wieg zetten want het zijn net kikkertjes, ze klimmen steeds uit de wieg. De pupkes krijgen al een vast plekje voor het plassen en poepen, tijd om begin te maken met zindelijkheidstraining. Ook zijn de pupkes samen met Diantha voor het eerst buiten geweest, na de ijzel van de afgelopen dagen was het nu heerlijk zacht weer.

 

 De vier dropjes op een rij :-)

 

 

 

Update vrijdag 1 januari 2016: Allereerst wensen we u gelukkig nieuwjaar! Alle cockertjes, groot en klein zijn de jaarwisseling goed door gekomen en hadden geen last van het vuurwerk. Voor de kleintjes een nieuwe ervaring. We weten, door het vuurwerk, nu ook dat de oortjes open zijn en dat de pupkes alles horen want er ging een schokje door de wieg toen hier het eerste vuurwerk werd afgeschoten. Drie weken en twee dagen zijn ze al weer, de tijd gaat eigenlijk veel te snel.

Update woensdag 30 december 2015: Drie weken zijn de pupkes van Diantha en Berry nu. Elke dag is er wel wat nieuws, afgelopen maandag waren de eerste kleine blafjes te horen en voorzichtig beginnen ze te spelen waar ze brom geluidjes bij maken. Ook zijn er nu kleine tandjes te voelen. Freya vind het allemaal zo interessant en kijkt geregeld even in de wieg.

 

 

 

 

 

 

 

 

Update zondag 27 december 2015: We zijn weer live! Wat gaat het goed met de kleintjes en Diantha, ik ben zo trots op haar. Ze verzorgt ze zo goed. Het kleine spul is zo vol leven en stapt al zo zelfverzekerd door de wieg, prachtig. Ik hoop zo, met de livestream, u mee te laten genieten van de opgroeiende jonge pupkes.

 

Update vrijdag 25 december 2015: Eerste kerstdag, wat worden ze al groot de vier kleine snoetjes met blauwe kijkertjes. Zestien dagen zijn ze nu en alle pupkes lopen al door de wieg.

 

Update donderdag 24 december 2015: De pupkes zijn nu twee weken, tijd voor de eerste ontwormingskuur. Zonder problemen hapten ze het zomaar op. Wel grappig, alle vier hondjes hadden een wit sikje van de ontwormingspasta. En groeien dat ze doen, de eersten zijn al ruim 600 gram. Ze worden ook al flink sterker, vanmorgen waren Gaby en Gemma uit de wieg geklommen en lagen te slapen op het kleedje voor het wiegje. Gemma is toch een boef, ze kruipt met de foto's altijd net uit beeld.Tijd om een plankje in de opening te zetten. En de pupkes beginnen te lopen, heel voorzichtig zetten ze de eerste stapjes.

 

 

 

 

 

 

 

 

En kleine Freya bewaakt de pupkes als Diantha een ommetje door de kamer maakt. Zo liggen de pupkes veilig en wel in het wiegje.

 

Update 20 zondag 20 december 2015: De officiële namen van de pupkes voor op de stamboom zijn donderdag 17 december 2015 doorgegeven aan de Raad van Beheer. Ze doen het zo goed, stiekem kijken de pupkes ook al de wereld in. Meestal is dat met 14 dagen maar hier kon ik al op tiende dag kleine glinsteroogjes zien. Gaby was de eerste die mij aan keek met het wegen maar toen ik alle hondjes bekeek keken ze mij allemaal al aan, prachtige blauwe glinstertjes. Diantha verzorgt ze ook zo goed, geen wonder dat ze zo groeien.

Update maandag 14 december 2015: Daar zijn ze dan, de vier portretjes van Diantha haar kleine pupkes. Gaby From My Lady's Eyes, black and tan. Gila From My Lady's Eyes, black and tan. Gemma From My Lady's Eyes, zwart. En Gosse From My Lady's Eyes, zwart. De website is nu helemaal bijgewerkt, de kinderwagentjes en de strikjes staan er nu ook op.

Update zondag 13 december 2015: Vier dagen zijn de pupkes nu en wat doen ze het goed. Diantha ook, ze is steeds bij de kleintjes en verzorgt ze heel goed. Een super moeder! In deze paar dagen zie je ze groeien en veranderen, bij de black and tan pupkes zie je steeds meer tankleur in de vachtjes komen.

Update vrijdag 11 december 2015: De pupkes zijn nu twee dagen en zijn al wat gegroeid. Diantha past er zo goed op, ze beschermt ze tegen stiekeme kijkers. Als ik met het fototoestel aan kom zetten stopt Diantha haar pupkes onder de rokken, geen pupke te zien :-) Vanmorgen hebben we de pupkes hun naam gegeven en ook deze keer weer met betekenis. Het eerste pupke dat werd geboren heet Gaby (Kracht van God), het tweede pupke Gila (Eeuwige vreugde), het derde pupke Gemma (Parel, schoonheid en juweel) en het vierde pupke heet Gosse (Vriend en meester). Foto's van de pupkes volgen nog, daar moet ik eerst de mooiste nog uitzoeken. Het is bijna tijd voor de strikjes en de kinderwagentjes.

Update donderdag 10 december 2015: Gisteravond zijn de pupkes van Diantha geboren, wat een gebeurtenis! Vier kleine pupkes liggen bij Diantha in het wiegje, prachtig om te zien. Wat is Diantha zorgzaam en trots op haar kleine pupkes. Later volgt er nog een update met de namen. Eerst gaan we van Diantha en de pupkes genieten en een beetje bijslapen want het was nog een onrustige nacht.

De families waar een pupke naar toe gaat hebben inmiddels een berichtje ontvangen dat hun pupke geboren is.

Door de enorme belangstelling voor de pupkes zijn wij niet in de gelegenheid om iedereen persoonlijk te bellen of te mailen. Op deze manier willen wij iedereen voor wie wij helaas geen pupke beschikbaar hebben bedanken voor de leuke mailtjes, belletjes en bezoekjes. Wij wensen jullie veel succes met het vinden van een lief pupke.

Update woensdag 9 december 2015: Dag 63, Diantha is nu heel onrustig, waarschijnlijk worden vandaag de pupkes geboren. Het eten is niet lekker meer en ook snoepjes eet ze niet meer op. Verder doet ze het goed en is heel aanhankelijk. Zodra ze echt begint en in de wieg gaat zet ik de live stream aan zodat u mee kunt kijken. 

Update woensdag 2 december 2015: Dag 56, Diantha heeft het nu echt wel zwaar, nog één week. Ook is Diantha bijna uit de gevarenzone mochten de pupkes geboren worden. Na dag 57 mogen de pupkes geboren worden. Afgelopen zaterdag hebben we de wieg klaar gezet en daar werd door alle honden, op Diantha na, gretig gebruik van gemaakt. Maar gisteren was het genoeg, Diantha heeft ze er allemaal uit gebromd. Daarna ging ze zelf op inspectie en ging heerlijk in de kussens liggen. Nu is de wieg voor haar en de anderen lopen er met een boog omheen.

Ook stoeien met de andere cockertjes doet ze niet meer. Heel rustig gaat ze haar eigen gangetje maar zo nu en dan met de groep heerlijk overal snuffelen vindt ze wel fijn. Daarna gaat ze lekker in de wieg liggen dutten. Slapen doet ze nu heel veel en eten, ze heeft altijd honger, lekkere honger. Voor bedtijd krijgt ze altijd nog een kwarktoetje, dat vindt ze zo lekker. Alles is er klaar voor, wij hopen op een rustige week en een voorspoedige bevalling.

Update woensdag 25 november 2015: Diantha is nu 49 dagen zwanger, het duurt nu niet heel lang meer. Nieuws is er eigenlijk niet te melden, de pupkes hebben het druk met groeien. Dat is aan Diantha ook te merken, ze is een lekkerbekje. Wel krijgt ze steeds meer last dat ze gauw moe is en gaat steeds liggen te slapen. Als er visite is laat ze heerlijk haar buikje aaien. Soms als de pupkes heel erg bewegen zit Diantha er zelf heel verbaast naar te kijken. Een hele nieuwe ervaring voor haar, voor het eerst moeder worden. In het weekend ga ik de wieg klaar maken zodat ze kan wennen aan het plekje waar haar pupkes geboren zullen worden. Ook ga ik de livestream testen zodat u de geboorte van de pupkes live kunt volgen.

Update woensdag 18 november 2015: Dag 42 van Diantha haar zwangerschap, ze ziet er al echt uit als een aanstaande moeder. Ook in haar gedrag is dat te merken, ze is veel rustiger en wil heel veel geknuffeld worden. Het wordt voor haar ook allemaal wat zwaarder. Omdat ze wat last heeft van ruimtegebrek krijgt ze nu vier keer per dag haar eten. Ook moet ze vaker even uit om te plassen. 

Update donderdag 5 november 2015: Diantha is nu vier weken zwanger en begint al wat te groeien, haar taille is al bijna verdwenen. Wel vroeg want meestal gebeurt dat omstreeks de vijfde week van de zwangerschap. Maar wat is ze mooi en zo lief.

 

 

Woensdag 7 oktober 2015

                 Diantha From My Lady's Eyes              Felamo Star Berry

Update: Woensdag 7 oktober 2015. Veel eerder dan verwacht was het vandaag zover, het juiste dektijdstip. Wij hebben gekozen voor Felamo Star Berry van Kennel Heavenly Brownie van Mireilla de Hoop uit Bellingwolde. Een zwarte gezonde chocolate-gen dragende kleine compacte lieve reu. In december 2015 worden de pupkes van Diantha en Berry verwacht, vol spanning wachten wij af.

De gezondheids uitslagen Diantha From My Lady's Eyes en de gezondheids uitslagen van Felamo Star Berry.

Meer informatie over Diantha en Berry kunt u vinden onder 'De aanstaande ouders'

De te verwachten kleuren, dat is een verrassing. Beide ouders hebben de onderstaande kleuren in genen.

                                                   

 

Copyright © 2014 engelse-cockers.nl All Rights Reserved.
Design by Joomla 1.6 templates