Het nestje van Lily en Albert 

Update zondag 4 oktober 2015: Dierendag, afgelopen week zijn de pupkes één voor één naar hun nieuwe familie gegaan. Wij hebben ruim negen weken feest gevierd met het kleine spul, wat hebben we genoten en wat hebben we een mooie tijd gehad. Voor de pupkes alles voor de eerste keer, soms best wel spannend voor de kleintjes want de wereld is groot. Nu is het tijd om te wennen aan hun nieuwe familie. Wij wensen alle pupkes en de families heel veel geluk!

Update woensdag 30 september 2015: Vandaag zijn de pupkes precies negen weken. Als eerste gaat Molly vandaag naar huis. Het is feest in huize Kroes, drie verjaardagen en een lief klein pupke. De pupkes hebben vanmiddag nog eventjes samen buiten gespeeld voordat Molly weg gaat. Ze hadden de grootste lol.

Update zondag 27 september 2015: De pupkes zijn nu acht en een halve week oud. Aankomende week gaan ze één voor één uitvliegen. Het is ook tijd voor hun, ze moeten nu gaan wennen aan hun nieuwe familie en alles binnen de familie leren. Fardau heeft afgelopen vrijdag ook haar roepnaam gekregen en hoe is het mogelijk, ook met de letter M. Zij heet vanaf nu Mila, geliefd door het volk. 

Update donderdag 24 september 2015: Acht weken en één dag zijn de pupkes nu, nog één week feestvieren met de pupkes en dan gaan ze verder feesten bij hun nieuwe familie thuis. Ze zijn er allemaal helemaal klaar voor, allemaal hebben ze een eigen ikje. Zo mooi te zien dat elk pupke een eigen persoonlijkheid heeft, veel overeenkomsten en toch ook zo verschillend in karakter. Een leuke veelzijdige cockerfamilie. Deze laatste week gaan we nog heerlijk uitbuiten. En ja, het was ook weer tijd, tijd voor een ontwormingskuur. Maar wat is het een heerlijk volkje en wat kunnen ze spelen, ze slepen met vegers en takken. Klimmen en klauteren, machtig mooi!

 

Update zondag 20 septenber 2015: Zeven en een halve week zijn de pupkes nu, al echte hondjes. Wat groeien ze snel. Buiten spelen en alles ontdekken, de wereld wordt steeds groter en ze komen steeds nieuwe dingen tegen. Het hele volkje staat vooraan om wat nieuws te leren en te bekijken, pracht! Ook heb ik nieuwe foto's geplaatst op hun eigen pagina met de karaktertrekjes. Na het buiten spelen hebben we heerlijk gesnackt, voor ieder een rauw kippenvleugeltje, mmm heerlijk!

Update zondag 13 september 2015: De pupkes zijn nu zes en een halve week en spelen nu veel buiten. Watervlug zijn ze, ze zijn bijna niet op de foto te zetten maar het is weer gelukt. Maar om ze allemaal tegelijk op de foto te zetten gaan we nog een keertje proberen. Afgelopen week zijn we met het volkje in de auto naar de dierenarts geweest, een heel feest. Alle pupkes zijn gecontroleerd, hebben een dierenpaspoort gekregen en hebben hun eerste enting gehad. Het ritje winkelcentrum hebben we even uitgesteld, alle pupkes sliepen toen we daar naar toe zouden gaan. Ze waren moe geworden van alle indrukken onderweg en het bezoek aan de dierenarts.

 

 

 

 

 

 

 

 

Update donderdag 10 september 2015: Zes weken en één dag zijn ze nu, de pupkes. Vandaag de grote buitenren opgezet. De pupkes vinden het prachtig, buiten spelen. De livestream is nog niet optimaal maar ze staan er op. Gisteren hebben de pupkes hun derde ontwormingskuur gehad en wonder boven wonder, ze vinden het zo erg niet als de vorige keren. De foto's voor op hun eigen pagina komen nog, die moet ik nog even uitzoeken. Gisteren heeft Faithe haar roepnaam gekregen, zij heet vanaf nu Molly. Grappig, twee roepnamen met de letter M, Mushu en Molly en beiden zwart.

Update maandag 7 september 2015: Wij hebben met de pupkes een druk maar een heel gezellig weekend gehad. De laatste gezinnen hebben nu ook kennis gemaakt met de pupkes, wat een feest. Maar wat was zondagmiddag het gras nat van de regen, alle pupkes hadden natte buikjes en voetjes en wij natte knieën. Intussen heb ik de stream getest en die doet het ook weer.

 

 

 

 

 

 

 

 

Update donderdag 3 september 2015: Afgelopen week was het een druk weekje voor de pupkes. Woensdag 26 augustus de tweede ontwormingskuur, vinden ze niet fijn maar ze deden het heel goed. Elke dag buiten spelen en voor het eerst kennismaken met hun nieuwe familie. De eerste twee families en de pupkes hebben kennis gemaakt. Heel ontroerend. Dinsdag zijn de pupkes gechipt door Mw Winter, buitendienstmedewerker van de Raad van Beheer. Ook is er DNA afgenomen voor de pupkes hun DNA-profiel. Er zijn nieuwe pupkefoto's gemaakt maar die moet ik nog even uitzoeken. Door een pc-storing een hele nieuwe setup gedaan waardoor er even geen livebeelden te zien zijn maar alle programma's staan er weer op.

 

 

 

 

 

 

 

 

Update dinsdag 25 augustus 2015: De tijd vliegt, de pupkes krijgen het zelf al steeds drukker. Ze hebben nu ook tandjes, tijd voor een vleesmaaltje. Zondagavond hebben ze voor de eerste keer vlees gehad en wat vonden ze het lekker. Nu heeft Lily het ook wat gemakkelijker, zij zorgt nu voor de toetjes en ik voor de hoofdmaaltijd. Wat deed ze het steeds goed en wat groeiden de pupkes snel van haar melk. Dat is wel een complimentje waard. Ook hebben ze kennis gemaakt met kleine kinderen, geweldig. De kleine kinderen heel voorzichtig en de kleine pupkes heel dapper. Niet één van de pupkes was bang. Morgen hoop ik weer foto's te plaatsen op de pupkes hun eigen pagina, van week drie en van week vier, ik loop een beetje achter. Maar eerst een prentje van de kinderen met de pupkes.

Update zondag 23 augustus 2015: Er is heel wat veranderd, de pupkes groeien zo snel. Gisterochtend waren alle pupkes uit de wieg toen ik in de kamer kwam. Het is nu echt tijd om de puppyren te plaatsen. Een zee van ruimte hebben ze nu. Met het mooie weer zijn ze ook al even buiten geweest, in de grassprietjes, eerst best wel een beetje eng. Maar dat was gauw voorbij, ze vinden het heel interessant, de grote wereld. Het eerste pupke heeft een roepnaam gekregen, Floris, hij heet vanaf nu Mushu.

Drie en een halve week, de pupkes hebben allemaal tandjes, tijd voor vlees! Niet te geloven, al hadden ze altijd vlees gegeten, zo lekker vonden ze het. Het was zo op. Dan zie je dat vlees het natuurlijke voedsel voor honden is.

Update maandag 18 augustus 2015: De pupkes hebben het soms heel druk met spelen, een prachtig gezicht. Ook blaffen ze soms al echt. Vanmorgen miste er eentje in de wieg, Freya was er uit geklommen en kwam me tegemoet toen ik de kamer in kwam.

Update vrijdag 14 augustus 2015: Ja echt, de oogjes zijn open! Nog niet gemakkelijk om ze op de foto te zetten want de kleine pupkes zijn zo weer moe en doen dan de oogjes toe. Ook kunnen ze horen en reageren op de geluiden die ze horen, soms laten ze van schrik even een klein blafje horen. Woensdag hebben ze voor de eerste keer ontwormingspasta gehad, dat vonden ze duidelijk niet fijn. Donderdag begonnen de pupkes voor het eerst te lopen, al waggelend gaan ze door de wieg. Ook ligt er nu een trainingsmatje in de wieg waarop de pupkes een plasje kunnen doen. Daar wordt al flink gebruik van gemaakt. Zo blijft waar ze liggen te slapen mooi droog.

Update  zondag 9 augustus 2015: Groeien groeien en nog eens groeien. Bij drie pupkes kan ik nu door een kiertje de glinsteroogjes zien. Zodra de pupkes de oogjes allemaal open hebben gaan we de fotomodelletjes weer op de foto zetten.

Update vrijdag 7 augustus 2015: De pupkes groeien echt als kool, wat gaat het snel. Ook met Lily gaat het goed, ze is nu veel zekerder van zichzelf en verzorgd de pupkes met liefde. Afgelopen nacht ben ik verhuist naar mijn eigen bedje, Lily en de pupkes redden het nu zelf. Wel had ik de slaapkamerdeur openstaan voor het geval ze onrustig zou worden maar het ging goed. Lily heeft nu genoeg steun aan Nando.

Update donderdag 6 augustus 2015: Met de pupkes en Lily gaat het goed, alle neusjes zijn op kleur. Nu is het afwachten wanneer de oogjes open gaan, de wimpertjes en kleine kiertjes zijn al zichtbaar.

Update woensdag 5 augustus 2015: De pupkes zijn vandaag één week. Vandaag de geboorteaangifte invullen en opsturen naar De Raad van Beheer voor de stambomen.

Update maandag 3 augustus 2015: Om 11.00 uur is het weegmoment van de pupkes en wat zie ik, de eerste, Flynn is al een pond. Wat gaat het snel, het aller kleinste is al voorbij. En wat veranderen de gezichtjes, de neusjes waren op zaterdag 1 augustus nog blank en nu vanochtend helemaal zwart. Daar krijgen ze wel pittige snuitjes van. De kleintjes hebben het nu alleen druk met drinken, slapen en groeien. Wel slaap ik nog steeds op de bank, om het jonge volkje wat in de gaten te houden en om Lily en Nando wat gezelschap te houden. Lily vindt het nog niet fijn als ik uit het zicht ben.

Update Zondag 2 augustus 2015: De pupkes doen het prachtig en ook Lily doet het goed. Ze ligt nu niet steeds meer bij de pupkes in de wieg, zoals in de eerste dagen, maar gaat nu steeds naar de pupkes toe om te voeden. Zo heeft ze ook even wat meer tijd voor zich zelf. Wel houdt ze de pupkes goed in de gaten en als ze even wil slapen ligt ze voor de wieg.

Update: Vrijdag 31 juli 2015. De pupkes groeien lekker, de eerste is al over de 400 gram. Ook met Lily gaat het goed en ze begint al aardig aan het ritme van de dag te wennen. En wij, wij genieten van het kleine spul en van Lily die helemaal in de verzorging van de kleintjes op gaat. De website nu ook bijgewerkt, de kinderwagentjes en de strikjes staan er op.


 

Update: Donderdag 30 juli 2015. Vandaag is Lily jarig, ze is nu zes jaar. Een druk dagje vandaag. Maar met de pupkes gaat het goed, de eerst grammetjes zijn erbij. Ook hebben we vanmorgen de namen gekozen voor de pupkes. Na familieberaad zijn het de volgende namen geworden: Faithe (Trouw), Flynn (Roodharige zoon), Floris (Bloeiend), Fardau (Heilige vrede, bescherming) en Freya (Liefde). En natuurlijk zijn er foto's gemaakt maar die moet ik nog even uitzoeken en dan gaan we op de website in de kinderwagentjes en de strikjes. Vanavond is de dierenarts geweest voor nestcontrole, hij heeft ze allemaal onderzocht en zijn mooi op het gewicht. Ik ben eigenlijk best wel een beetje trots op Lily en haar pupkes.

Update: Woensdag 29 juli 2015. Afgelopen nacht zijn tussen 1.15u en 3.45u vijf mooie gezonde pupkes van Lily en Albert geboren. Lily heeft het ontzettend goed gedaan. Alle pupkes, twee reutjes en drie teefjes, zijn helemaal gezond. Ze wegen tussen de 298 gram en 342 gram. Dat zijn hele mooie gewichten voor zulke kleintjes. Lily heeft één black and tan, twee rode en twee zwarte pupkes het leven geschonken. Prachtig om te zien hoe zorgzaam Lily is. Vanochtend heb ik al veel mailtjes mogen ontvangen van enthousiaste mensen die via de livestream hebben gekeken hoe Lily haar pupjes ter wereld heeft gebracht. We laten de nieuwe baasjes zo snel mogelijk weten of er een pupje voor hen bij zit. Later volgt er nog een update, ook met de namen. Eerst gaan we rustig van de pupkes genieten en een beetje bij slapen.

Update: Maandag 27 juli 2015. Het gaat goed met Lily, ze is nu 's nachts heel rustig nu ik bij haar in de kamer slaap, soms moet ik er om denken om niet te diep in slaap te sudderen. Maar als ze er even uit wil geeft ze dat duidelijk aan. De stilte voor de storm? We wachten af. Vandaag de livestream getest en hij doet het goed, ik hoop dat u mee kunt kijken. Straks de webcam bij de wieg plaatsen. Als u zo nu en dan de pagina vernieuwd moet het zeker goed komen.

Update: Zaterdag 25 juli 2015. Dag 59 is nu ook bijna voorbij en wat heeft ze het zwaar, Lily kan haar buikje bijna niet meer sjouwen. Maar wat is ze mooi! Als we buiten zijn gaat ze er veel vaker even bij zitten. Maar soms heeft ze heel veel energie, afgelopen nacht zag ze een muis en ging er vliegensvlug achteraan. Ik slaap nu in de kamer, dekbedje in de bank en op tijd Lily uitlaten want ze moet er nu heel vaak even uit. Nu ik bij haar ben is ze een stuk rustiger en heeft afgelopen nacht goed geslapen. Ook Nando houdt de wacht en is 's nachts elke keer mee om haar even uit te laten, die schat. En stiekem steelt Diantha knuffels uit de wieg als er even niemand kijkt.

Update: Donderdag 23 juli 2015. Dag 57, mochten de pupkes nu geboren worden dan zouden ze het kunnen overleven. Wel hebben we een wat onrustige nacht achter de rug, Lily was heel onrustig en steeds aan het hijgen. We zijn vannacht vaak naar buiten geweest voor een plasje, ook het weer zat niet mee, in de stromende regen. Maar de haren afdrogen vond Lily wel heerlijk. Maar vanmorgen bracht rust, de pupkes zijn ingedaald, haar buikje steekt aan de zijkanten nu iets minder uit. Het buikje zit nu meer aan de onderkant. Ook is de eetlust er weer, gisteren kon ze maar weinig eten verdragen. Een foto is nog niet gemaakt maar Lily heeft de wieg inmiddels gevonden en die is nu alleen voor haar. De foto komt nog. Ook zijn we in de slag met een livestream zodat de geboorte en daarna de pupkes te zien zijn.

Update: Dinsdag 21 juli 2015. De wieg staat en wat mooi, alle cockers komen proefdraaien. En wie blijft er in liggen? Juist, Lily niet. Het gaat goed met Lily en ze groeit als kool, elke dag kan ik zien dat ze is aangekomen. Ook ligt ze veel vaker op haar rug met het bolle buikje omhoog. Soms zijn er dan bultjes op de buik zichtbaar, de pootjes van de kleintjes als ze even druk zijn. Gisteravond was ze wat onrustig en maar kijken van geef mij nou. Maar wat? Een naturel kwarktoetje, dat deed wonderen. Morgen van Lily even een foto maken als ze in de wieg gaat, hoop ik.

Update: Zondag 19 juli 2015. Morgen gaan we de wieg klaar maken en kan Lily met de kleedjes, handdoeken, lapjes en prulletjes haar nestje maken. Dag 53 is bijna voorbij, nog vier dagen en dan is Lily uit de gevarenzone. Als Lily ligt te slapen zijn de pupkes te voelen, een heel beweeglijk volkje. Ook haar eten is aangepast, ze krijgt nu 100% meer dan normaal. Omdat de pupkes nu zo groeien ontstaat er ruimte gebrek, daarom krijgt Lily nu haar eten verdeeld in vier porties. Vandaag haar vachtje nog even een grote beurt gegeven, die zal er tijdens de aanstaande bevalling niet mooier op worden en dan is het het beste dat ze helemaal klitvrij is. Daarna naar buiten, de frisse wind door de net geborstelde haren, heerlijk. Ook Nando is weer opgeknapt en gelukkig was er niks mis met zijn gebit.

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Update: Donderdag 9 juli 2015. De groei zit er goed in, dag 43 van de dracht, Lily heeft veel meer behoefte aan eten. Ze krijgt nu 50% meer voer dan normaal. Ook lekkere dingetjes zoals een stukje appel, peer en meloen vind ze nu zo lekker dat er soms een kwijltje op de grond drupt als ik fruit klaar maak. Het buikje is nu goed zichtbaar. Gelukkig gaat het met Nando ook een stuk beter, arme ziel, wij dachten dat hij last van de warmte had maar het bleek een wortelkanaalontsteking, kiespijn, te zijn. Hij heeft een antibioticakuur gehad en morgenochtend wordt er bekeken of de kies er uit moet.

Update: Vrijdag 3 juli 2015. Het duurde even voordat hier een nieuwe update kwam omdat dat we ons wat zorgen maken om Nando, de warmte kan hij niet zo goed tegen. Maar met Lily gaat het heel best, ze is echt drachtig, ruim vijf weken. De pupjes beginnen vanaf nu snel te groeien. Lily begint ook meer te drinken omdat er meer vruchtwater nodig is. In de ontwikkeling is vanaf nu ook het geslacht bepaald, voor ons een verrassing. De warmte heeft Lily helemaal geen last van, de cockertjes duiken zo nu en dan even in de met water gevulde schelp zandbakken. Lily blijft er dan heerlijk in staan met het buikje in het water. Kortom, zwanger en lekker laten verwennen, dat vindt ze heerlijk.

 

 

 

 

 

 

 

 

Update: Maandag 1 juni 2015. Alles is nu zover klaar, de dekaangifte met de DNA-profielen van Lily en Albert zijn vandaag op de bus gegaan naar Raad van Beheer. Na de dekking is Lily een beetje een dromer geworden, ze heeft veel meer behoefte om geaaid en geknuffeld te worden. Een mooie gelegenheid om haar vachtje te verzorgen want tijdens de loopsheid is Lily er niet mooier op geworden.

Woensdag 27 mei 2015

Lily vom Uhlenhof       Albert z Vejminku

 
Update: Woensdag 27 mei 2015. Vandaag was het zover, het juiste dektijdstip. Wij hebben ook deze keer gekozen voor Albert z Vejminku van Kennel Nickel and Dimes van Gerda van Empel uit Baak. Een prachtige lieve rode kampioensreu. Vol spanning wachten wij af.

 

De te verwachten kleuren zijn   zwart, black and tan en rood.

Wij hopen op mooie gezonde pups met een lief karakter.

 

Copyright © 2014 engelse-cockers.nl All Rights Reserved.
Design by Joomla 1.6 templates