Het nestje van Aika en Branco

Update, zaterdag 7 september 2013: Dylan is nu tien weken en drie dagen. Voor hem is het vandaag de grote dag dat hij met de familie Middel uit Groningen naar huis gaat. Hij is het laatste pupke die het nestje verlaat. Wij wensen Dylan en zijn familie heel veel geluk.

Update, zondag 1 september 2013: Dashira is nu negen weken en vier dagen oud, ook voor haar vandaag de grote dag. Zij gaat met Hermien Kleinheerenbrink en Henny Veenhuis uit Reutum mee naar huis. Wij wensen Dashira en haar familie heel veel geluk!

Update, zondag 1 september 2013: Dean is nu negen weken en vier dagen oud, voor hem vandaag de grote dag. Hij gaat met de familie Hemme uit Emmen mee naar huis. Wij wensen Dean en zijn familie heel veel geluk!

Update, zaterdag 31 augustus 2013: Dalisha is nu negen weken en drie dagen. Het is vandaag haar grote dag. Zij gaat vandaag met de familie de Jong uit Enschede mee naar huis. Wij wensen Dalisha en haar familie heel veel geluk!

Update, vrijdag 30 augustus 2013: Delaine is nu negen weken en twee dagen, voor haar is het vandaag de grote dag. Zij gaat vandaag met de familie Röttjers uit Ede mee naar huis. Wij wensen Delaine en haar familie heel veel geluk!  

Update, woensdag 28 augustus 2013: Daisy is nu precies negen weken, voor haar is het vandaag de grote dag. Zij gaat vandaag met de familie Zumpolle uit Laren mee naar huis. Wij wensen Daisy en haar familie heel veel geluk!

Update, vrijdag 2 augustus 2013 - Fotoshoot folder Intratuin: Een super leuke dag gehad in Amsterdam. De pupkes werden gevraagd voor een fotoshoot voor de dierendagfolder van Intratuin bij Sabine van der Helm van Catvertise professioneel dieren-castingbureau. De foto's zijn gemaakt door professioneel fotograaf Danny de Jong.
De pupkes deden het prima. Ook Aika vond het heel interessant. De kleine fotomodelletjes. Ik ben heel nieuwsgierig hoe de foto's zijn geworden en hoe de dierendagfolder van Intratuin er komt uit te zien.

Fotograaf Danny de Jong in actie.

 

De pupkes zijn nu drie weken en genieten hier samen met Aika van de zwoele avond.

 

Pupkes zijn nu één week. Aika heeft even heerlijk geslapen bij de pupkes.

Ook Nando, Lily, Bailey, Prisca en lytse Joris zijn inmiddels gewend aan de geluidjes die de pupkes maken. Iedereen heeft weer zijn eigen plekje en er is weer rust in huis. Een echte cockerfamilie!

Update, maandag 1 juli 2013: De pupkes zijn nu vijf dagen oud, deze dagen vlogen voorbij. De pupkes zijn goed gegroeid en kruipen al een beetje in de wieg rond om naar Aika toe te gaan voor de melk. Er wordt heel wat getrappeld om de melk te pakken te krijgen, daarna vallen ze meteen in slaap. Ook hebben ze hun eigen kenmerken zodat ze goed uit elkaar te houden zijn. 

De pupkes, vijf dagen oud.

Update, donderdag 27 juni 2013 - Dayana: Pupke vijf, een zwart teefje welke wij de naam Dayana (Verhevene) hebben gegeven heeft het niet gered. Lyts lyts pupke...... Ik was zo blij met jou komst, je leek zo op Aika. Het waarom zal ik nooit weten maar ik zal je nooit vergeten.

Rust zacht


 

26 Juni 2013 zijn de pupkes van Aika en Branco zijn geboren!

 


Update, woensdag 26 Juni 2013: Daar zijn ze dan, de pupkes van Aika en Branco. Vandaag woensdag 26 juni zijn ze geboren, acht prachtige Engelse Cocker Spaniel pupkes. Zes dames en twee heren met een verscheidenheid aan kleurtjes.Twee reutjes in de kleur rood, Dylan (Zoon van de golven) en Dean (Leider van de vallei). En zes teefjes, vier zwarte, Diantha (Goddelijke bloem), Delaine (Van het elzenbos), Dayana (Verhevene) en Dashira (Goddelijk lied). En twee black and tan, Dalisha (Met vreugde) en Daisy (Madeliefje, oog van de dageraad).

Aika haar pasgeboren pupkes aan het drinken.

Update, maandag 24 juni 2013 - dag 59: Het is nu de negenenvijftigste dag van Aika haar zwangerschap. De pupkes zijn nu levensvatbaar mochten ze nu geboren worden. Aika rust veel en is super gezond, ze is zes kilo gegroeid. De stilte voor de storm. Alle spulletjes staan klaar en aankomende nacht trek ik mijn dekbedje in de bank lekker over mij heen.

Update, maandag 17 juni 2013 - Aika is nu ruim zeven weken zwanger: Een spannende tijd, vandaag 17 juni 2013, nog 11 dagen te gaan. Vandaag Aika's wiegje voor de pupkes klaar gemaakt. Toch nog op het nippertje een nieuw hemeltje met strik gevonden voor het wiegje. Met dank aan de familie de Vries uit Tytsjerk, prachtig. Mevrouw ging er meteen in zitten. Aika is goed gezond en lust heel graag wat lekkers. 's Avonds gaat ze voor mij zitten met zoiets van 'Waar blijft mijn toetje'. Ze is nu bijna vijf kilo aangekomen. Nando, Lily, Prisca, Bailey en lytse Joris gaan soms, stiekem als niemand iets ziet, even in het wiegje kijken. Joris rooft dan een knuffel en gaat dan heel rustig in z'n eigen bedje liggen zo van 'ik weet nergens van'.


Update, vrijdag 7 juni 2013 - Aika 6 weken zwanger: Aika is nu zes weken zwanger en groeit goed, zij is nu vier kilo aangekomen. Alles is in voorbereiding, haar buikhaar valt nu ook uit zodat de pups de melk goed kunnen vinden. Ook rust ze nu meer, ze ligt het liefst lekker zacht op een kussentje. Nog een paar dagen en dan wordt haar wiegje klaar gemaakt zodat de pupkes veilig en knus geboren kunnen worden. 's Avonds voor het slapen gaan eet Aika nog een kwarktoetje, even wat extra om de nacht door te komen.

 

Vrijdag 26 april 2013

 

 

Aika vom Uhlenhof  ♥  Branco Larindi

 

Update, vrijdag 26 april 2013: Aika vom Uhlenhof en Branco Larindi zijn vandaag een paar geworden. Branco Larindi is net als Aglaia's Caleb een lieve gezonde reu. Het verschil is mijn persoonlijke voorkeur voor kleur, Branco vererft zwart en sable sterk terwijl Aglaia's Caleb rood sterk vererft. De combinatie met Caleb is niet gelukt, daarom zijn wij naar kennel Larindi gegaan voor een dekking met Branco. Bij Rinske van kennel Larindi zijn we heerlijk bijgekomen van de roerige nacht in Duitsland. Rinske, dank je wel voor de goede zorgen. Samen hopen wij op een mooi nestje van Aika en Branco. 

 

Update, donderdag 25 April 2013 - Ontmoeting in Duitsland: Vandaag zijn wij naar de familie Bergau uit Recklinghausen in Duitsland geweest. De familie Bergau is eigenaar van een hele mooie lieve dekreu, Aglaia's Caleb. Graag hadden wij Caleb als vader van de aanstaande pupkes gehad maar helaas, de natuur beschikte anders.

Toch hebben wij een prachtige dag gehad, het was prachtig weer, volop zon en ruim 23 graden.
Samen, 's avonds buiten genietend op het terras, hebben we veel plezier gehad en heel wat gelachen om de taalmix, Duits, Nederlands en Engels.

 

Ook al is de dekking niet gelukt, toch hebben wij in Duitsland  lieve, vriendelijke mensen leren kennen.

 

Gudrun en Friedbert Bergau, dank je wel voor jullie gastvrijheid.

 

Copyright © 2014 engelse-cockers.nl All Rights Reserved.
Design by Joomla 1.6 templates