Het dagboekje van Freya en Berry's lytse pupke

Deze bloem wil ik Ids meegeven, de jasmijn. De naam is afkomstig van het Perzische 'Yasmin', dat 'Geschenk van God' betekent. Hoe toepasselijk, Ids is een wondertje, een geschenk. De bloem staat symbool voor bescheidenheid, eenvoud, puurheid en kracht. Wij wensen Ids, Pieter en Yvon heel veel geluk!

Donderdag 26 december 2019, tweede kerstdag. Een bijzondere dag, Ids gaat met zijn familie mee naar huis. Blije gezichten bij het weerzien. De lytse prins gaat echt op een kasteel wonen, een heel bijzonder plekje, Martena State wordt zijn nieuwe thuis. Bijna tien weken hebben we feest gevierd met Ids, wat een belevenis, geweldig! En wat heeft Freya goed voor Ids gezorgd, zo veel liefde, we zijn heel erg trots op haar.

Woensdag 25 december 2019, eerste kerstdag. Samen genieten van de mooiste momentjes <3


 

Dinsdag 24 december 2019, Het officiële gedeelte is nu ook helemaal klaar. Vandaag ontvingen we van de Raad van Beheer de stamboom en het DNA-profiel van de Ids. Vanochtend het wekelijkse weegmomentje, bloot en schoon aan de haak, 3900 gram. Ids is mooi op gewicht en heeft wat om bij te zetten, want eerst vallen pupkes in hun nieuwe omgeving altijd een klein beetje af.


Zaterdag 21 december 2019, Ids is vandaag precies negen weken en smoordruk met alles. Grondwerken en bladeren begraven, alles is buit. Vanmiddag familiebezoek voor Ids, zo gezellig! We zijn in ons enthousiasme soms wel een beetje druk, Ids is ook zo leuk. Dit was de laatste keer dat Pieter en Yvon zonder Ids naar huis gingen. Donderdag mag de lytse prins met zijn familie mee. De pupketijd met een éénling is toch heel anders... het loslaten komt nu wel heel snel dichterbij.

Donderdag 19 december 2019, een prachtige dag, heel zacht voor de tijd van het jaar. Het zonnetje erbij. Dan kun je heerlijk buiten spelen! Ids vindt het geweldig, rennen, gek doen en takken sjouwen. Die oogjes <3

Woensdag 18 december 2019, Ids is nu acht weken en vier dagen, al een hele flinke vent van ruim drie en een halve kilo. Een mooi startgewicht. Vanmiddag gaan we de weer naar de dierenarts voor de tweede enting en controle. Ook de zindelijkheidstraining gaat super, Ids doet bijna alles buiten. Dan merk je dat het bijna tijd is voor hem om naar zijn familie te gaan. Er is nu duidelijk een omslag, Ids begint zich een beetje te vervelen maar daar kunnen we wel wat aan doen. Buiten spelen, wat een lol.

 

Maandag 16 december 2019, even met Ids naar ús mem. Mem was vroeger altijd bij de geboorte van de pupkes om de geboortetijd, kleur, geslacht en het geboorte gewicht van elk pupke te noteren. Dat kan nu niet meer maar het genieten is er niets minder om toen ze Ids in de armen hield.

Zondag 15 december 2019, een rustige zondag voor Ids maar wel even naar buiten. Hij huppelt al steeds wat verder en speelt met alles, bladeren en takjes. En heerlijk met Anke knuffelen, aan belangstelling geen gebrek.

 

Vrijdag 13 december 2019, Ids is bijna acht weken en wordt al steeds zelfstandiger. Het opgroeien en socialiseren gaat heel goed. Nieuwe dingen voelen, zien en horen, mensen leren kennen en met nieuwe prikkels leren omgaan. Een druk leventje. Zo nu en dan een snauw krijgen van Freya als we eventjes te ver gaan. Leren om zachtjes te bijten en leren dat mensen nog teerder huidje hebben. Ook leren om alleen te zijn en leren om te gaan met veel drukte. Ervaren dat alles weer goed komt, stoere vent, wat ben je leuk!

Donderdag 12 december 2019, al weer een druk weekje voor Ids, heel vaak en snel even naar buiten voor een plasje. Het is wel koud, Ids bibberde ervan. Ids weet het nog niet maar morgen ook kans op natte sneeuw. En nieuwe dingen ontdekken, klimstellage bekijken met Freya. En heel veel knuffelen.

Zondag 8 december 2019, het dagboekje bijwerken, we hebben zoveel beleefd en een druk weekend gehad. Maar daar kom ik later op terug.

Zaterdag 7 december 2019, vanmiddag kwamen Vera en Yara op bezoek om Ids te bewonderen. Zo gezellig! Ids is nu precies zeven weken, het wordt al een flinke vent! Vera en Yara hadden gebak mee om de lytse prins te vieren. Ook hebben we natuurlijk weer prentjes gemaakt van de lytse prins. Ze zijn wel een beetje donker maar ja, zo is dat met zwarte pareltjes.

Zoooooo lief!

Woensdag 4 december 2019, vandaag zijn we in de auto samen, Ids en ik zonder Freya, naar de dierenarts geweest. Voor het eerst autorijden, wat een belevenis! Een beetje schommelen en vreemde geluiden, wel een beetje raar. Maar het ging heel goed, hij deed net of was het de gewoonste zaak van de wereld. Ids is gevaccineerd, helemaal onderzocht en heeft hij z'n dierenpaspoort gekregen.

Dinsdag 3 december 2019, vanmiddag is Ids gechipt en gecontroleerd door mevrouw Winter van Raad van Beheer. Wel een stoere vent, hij gaf geen kik met chippen en het is toch een flinke naald waarmee geprikt wordt. Daarna kwamen Yvon en Stien, zo lief! Heel veel lieve knuffels voor Ids. Ook hebben we Ids gewogen, hij weegt nu 2500 gram.

Maandag 2 december 2019, vandaag was het alweer tijd voor de ontwormingskuur, deze keer in tabletvorm, Ids had het zomaar op. Daarna er nog eventjes uit, het is droog en het zonnetje schijnt. Schuifdeur open...hup en Ids is buiten. Het wordt deze week een druk weekje. Ids wordt vandaag gechipt, z'n familie komt op bezoek en deze week gaan we in de auto naar de dierenarts voor controle en de eerste entingen.

Zondag 1 december 2019, het was een drukke zaterdag voor Ids, een verjaardagsfeest. Iedereen vond hem leuk, hij ging van hand tot hand. Ids heeft heel veel verschillende luchten op gesnoven en heel veel handen gevoeld. Vandaag buiten gespeeld, wel koud maar daar heeft Ids het veel te druk voor. 

 

Vrijdag 29 november 2019, Ids is op één dag na nu zes weken, wat wordt het al een flinke cocker. Hij speelt met alles en is nergens bang voor. Hij daagt de andere cockers soms zelfs uit om te spelen. Ook reageert hij op een waarschuwing van de oude garde zoals het hoort. Freya heeft haar taak van voeden ook klaar, zij zorgt nu alleen zo nu en dan voor een toetje. Ids eet nu vier maaltijden per dag en de toetjes van Freya. Wat heeft ze het goed gedaan en wat heeft ze Ids liefdevol verzorgd. We zijn heel trots op haar.  

Dinsdag 26 november 2019, Ids is weer samen met Freya en Nando aan het buiten spelen en ja, goed voorbeeld doet goed volgen, ook buiten plassen.

Nando is ook zo lief voor Ids

Zondag 24 november 2019,  Heel eventjes buiten want het is, net als gisteren, koud en het gras is erg nat. Maar ik vind hem wel dapper zo met z'n blote buikje in het natte gras...brrrrrr   

Zaterdag 23 november 2019, vanmiddag heeft Ids een familiebezoekje gehad, even lekker knuffelen en snuffelen. Zo mooi, Ids lag heerlijk ontspannen tegen Yvon aan. Daarna, op de namiddag, toch nog even buiten maar het was wel koud.

Vrijdag 22 november 2019, vanmiddag voor het eerst buiten spelen maar het is wel koud. De beide Aagjes kijken toe.

Waar gaan wij naar toe jongeman?

Woensdag 20 november 2019, Ids krijgt het steeds drukker, hij begint nu echt met alles te spelen en rent door de hele kamer en keuken. Zo nu en dan heeft hij buit :-)

Maandag 18 november 2019, een dag met verschillende nieuwe ervaringen voor prins Ivan. Samen met zijn nieuwe familie op de foto en voor de eerste keer buiten, wel een beetje koud maar lekker in de armen van Pieter. De lytse prins heeft ook zijn roepnaam gekregen, hij gaat Ids heten, een prachtige Fryske naam. Of dat nog niet genoeg was, terwijl zijn nieuwe familie er was, zijn eerste vleesmaaltijd gehad. Wonderlijk, rauw vlees eten hoeven ze niet te leren, dat weten ze van nature. Na even voorzichtig snuffelen en likken was het zo op. 

Zondag 17 november 2019, vier weken en één dag is de lytse prins nu en wat doet hij het goed! Allemaal nieuwe dingen ontdekken. Vandaag was het ook al weer tijd voor de tweede ontwormingskuur. Ivan had het druk met andere dingen en hapte het tussendoor zomaar op. De wieg is vervangen voor een grote ren want dan is er meer te zien en te beleven. Het maakte niet zo heel veel indruk. Toen het klaar was ging hij lekker liggen te slapen want we worden wel moe van alle belevenissen.

Donderdag 14 november 2019, Ivan was gisteren de hele dag wat aan het jengelen, de tandjes kwamen door. Gisteren waren het nog bobbeltjes die op doorbreken stonden, nu staan er echt kleine tandjes. Het wordt tijd voor de eerste vleesmaaltijd. Ook de wieg gaan we in het weekend verbouwen want de wereld wordt groter.

Dinsdag 12 november 2019, vierentwintig dagen is de lytse prins nu. Wat een ontwikkeling deze afgelopen week. Zijn wereld wordt al steeds groter, hij klimt door nieuwsgierigheid met gemak uit de wieg. Ook maakt hij elke keer al keurig gebruik van het trainingsmatje.

Zaterdag 9 november 2019, afgelopen week is Ivan alweer flink veranderd. Hij heeft ook kennis gemaakt met alle andere honden en werd helemaal besnuffeld. Je kan nu echt merken dat hij ook van alles hoort, vanmorgen zag ik dat hij reageerde toen ik de stofzuiger aan deed. Heel voorzichtig ben ik steeds dichterbij gekomen en heb de wieg, met Ivan en al gewoon weer gedaan. Hij ging net als vorige keren, lekker liggen slapen. Ook het trainingsmatje ligt in de wieg, toch wonderlijk, de eerste plasjes lagen er meteen op. En zijn gewicht, 1220 gram. Nog even, dan heeft hij tandjes en kan hij vaster voedsel eten en remt de groei van de eerste weken ook. Freya kan dan voor de toetjes zorgen.

Ivan druk met de knuffels en speeltjes

 

Even knuffelen

 

Dinsdag 5 november 2019, gisteren was het voor Ivan de dag voor de eerste ontwormingskuur, hij had het zomaar op maar lekker is anders. Pas na heel veel smakken en snuitje vegen aan de deken was het klaar. Maar wat wordt hij al sterk, in het weekend nog wankele stapjes door de wieg en nu al echt lopen. Ook begint hij al te spelen en maakt daar de zo vertrouwde geluidjes bij, zo nu en dan horen we ook een echt blafje. Er komt steeds meer leven in de brouwerij.

Zondag 3 november 2019, vijftien dagen is lytse Ivan al weer en nu echt met de oogjes open, prachtig!

Donderdag 31 oktober 2019, wat gaat het snel met de lytse prins, hij weegt al over de 700 gram. De oogjes gaan ook bijna open, door de kiertjes zijn de kleine glinstertjes al te zien. Nu de oogjes open gaan wordt het al een echt hondje.

Ivan is nu twaalf dagen oud, bijna gaan de oogjes open

Dinsdag 28 oktober 2019, vandaag bezoek voor Ivan. Vera (eigenaar dekreu), zo gezellig!

Maandag 27 oktober 2019, even een snelle foto, er is verder niet zoveel te melden. Ivan groeit, drinkt en tijgert al door de wieg. Hij staat al heel behoorlijk op zijn pootjes. Overal in de wieg liggen obstakels waar hij overheen moet voor hij bij Freya haar melk is. Kleine knuffels die dienen als pupkes om bovenop te gaan liggen slapen als Freya even uit de wieg is.

Ivan tien dagen, wat al weer een verschil

Donderdag 24 oktober 2019, Ivan is nu 5 dagen en wat al weer een verschil met gisteren. We merken dat Freya het nu allemaal weer aan kan en is nu zelf ook aan het genieten van de lytse prins. Wij leren met één pupke ook weer heel veel. En soms met verbazing over de natuur. Vanaf zaterdag ging het drinken en aanleggen moeizaam, steeds pakte hij de mindere tepel, de derde. Wat blijkt nu, als hij de tepel had gepakt waar wij hem steeds aanlegden dan zou hij veel te snel groeien, wonderlijk.

Vijf dagen oud, lytse Ivan <3

Woensdag 23 oktober 2019, de lytse prins is nu vier dagen en doet het goed, een gemiddelde groei van 10% ten opzichte van de vorige dag. Ook met Freya gaat het heel goed, ze is een hele zorgzame mem en is steeds bij hem. Het wordt nu tijd om haar vachtje te verzorgen want ze ziet er niet uit, die schat. Gisteren heeft de lytse prins van Annie zijn stamboomnaam gekregen. Ook deze keer weer een naam met betekenis die precies bij hem past. Hij gaat Ivan From My Lady's Eyes heten. Ivan is een Slavische vorm van de Hebreeuwse naam Johannes met de betekenis 'God is genadig', 'Gods dankbaar geschenk', 'God is verzoenend'. De Slavische vorm is gekozen omdat de schrijfwijze zachter/liever, overkomt dan de Germaanse.

Woensdag 23 oktober 2019, Ivan is nu vier dagen. Lyts dropke <3

 

Ivan From My Lady's Eyes (God is genadig)

Een zwart reutje met een beetje tan, zaterdag 19 oktober 2019 om ongeveer 13.30 uur, 240 gram

Daar is hij dan, het eerste portretje van Ivan
  

Dinsdag 22 oktober 2019, eerst wil ik alle mensen bedanken voor alle leuke reacties, wat lief. Het helpt, de lytse prins en Freya doen het goed! Zonder hulp (bijvoeding) volgt hij mooi de groeicurve.

Maandag 21 oktober 2019, na het bijkomen van alle gebeurtenissen gaat het nu de goede kant uit. Een keizersnede met maar één pupke is moeilijk. Freya heeft pijn en wist niet wat haar overkwam, die schat. Hierdoor accepteerde ze het pupke niet. Het pupke was door de manier van geboorte en het niet accepteren van Freya minder energiek om te drinken. Maar nu na een dag en nacht aanleggen en bijvoeren lijkt het er op dat het gaat lukken. Freya begint het pupke goed te beschermen en te likken, een goed teken. Ze laat nu alles toe waardoor het aanleggen en drinken op gang begint te komen. Het pupke begint nu door de bijvoeding ook goed zijn best te doen om zelf bij Freya te drinken.

Zaterdag 19 oktober 2019, om 16.30 uur ongeveer zijn we weer thuis. Na de zorgen en het lange wachten toch nog een wondertje! Tijdens de operatie werd duidelijk dat Freya zwanger was van één pupke, een reutje. Met maar één pupke gaat de bevalling meestal niet lukken en moet er een keizersnede gedaan worden vertelde de dierenarts. Wij zijn heel blij dat het goed is gekomen en hopen dat het pupke voorspoedig mag opgroeien.

Het is nu bijna 13.00 uur, we hopen dat er nu toch echt wat gaat gebeuren want het duurt wel lang. Ze krijgt geen persweeen. We zijn nu bij de dierenarts, zij ziet ook geen leven op de echo en doet een keizersnede.

Het is nu 12.00 uur en even heel rustig, te rustig. Tijd om de laptop wat af te laten koelen. Over een uurtje zijn we er weer en als er nieuws is eerder.

Zaterdag ochtend 8.50 uur, er is nu groene uitscheiding en dan duurt het nog hooguit twee uren voor de bevalling.

Zaterdag nacht 19 oktober 2019

Vrijdag 18 oktober 2019, de rust is nu echt voorbij, logisch want het is ook wel tijd. Aan haar gedrag te merken voelt ze vanalles in haar buikje. Een beetje ongedurig is ze en kan het nergens vinden. We wachten af.

Het is nu 21.20 uur, de livestream is vast gelopen maar we gaan verder.

Het is nu 19.00 uur geweest, Freya zoekt nu steeds meer de wieg op. Tijd om de webcam aan te zetten maar het kan nog wel even duren.

Donderdag 17 oktober 2019, Freya heeft een rustige nacht gehad en het gaat goed. Wij hopen eigenlijk een beetje dat ze tot het weekend wacht want dan kan Annie ook bij de bevalling zijn. Een paar extra handen is altijd makkelijk. De veranderingen zet ik meteen hier op de site zodat u de bevalling live kunt volgen.

Dinsdag 15 oktober 2019, Freya is live! We zijn aan het testen of alles lukt met de livestream. Nu is het echt dagen tellen, de geboorte laat nu vast niet lang meer op zich wachten. Wij denken ongeveer aan het eind van de week. Freya groeit goed, ze kan ook zo lekker eten, ze heeft altijd honger.

Woensdag 9 oktober 2019, Freya zit nu in de laatste weekjes en dat is te merken, ze heeft altijd honger. Ook is zij veel rustiger geworden. Anders altijd zo'n spring in 't veld en nu zo rustig, aanhankelijk en bedachtzaam. Ook het kraambedje is goedgekeurd!

Donderdag 3 oktober 2019, vandaag is Freya 50 dagen zwanger. Haar buikje is nu echt zichtbaar en schommelt een beetje als ze loopt. Ook de eetlust wordt meer, een teken dat de pupkes goed groeien. In het weekend is het tijd om de wieg klaar te maken zodat ze kan wennen aan haar nieuwe plekje. En de livestream ga ik weer klaarmaken zodat u, als het zover is, alles in de wieg kunt volgen. 

Zondag 22 september 2019, afgelopen week zijn wij met Freya naar de dierenarts geweest en ze is echt zwanger, inmiddels al vijf weken. Nu is het tijd om de website bij te werken met het dagboekje van het jonge paar met alle gegevens en heel veel foto's. Het is hier eerst op de website nog wat rommelig maar zodra de pagina's klaar zijn wordt het beter. En de mailbox, daar is ook even niet naar om gekeken, dit moesten wij eerst even afwachten.

  

Freya               Berry

Woensdag 14 augustus 2019

                                                             

Woensdag 14 augustus 2019 is Freya From My Lady's Eyes tijdens een lief samenzijn gedekt door Felamo Star Berry, een hele mooie dekking. Wat waren ze lief voor elkaar. Ook voor Freya hebben wij gekozen voor deze lieve, compacte, gezonde, mooie, zwarte reu omdat wij de pure éénkleurige Cocker Spaniels graag binnen het ras willen houden. Spannende tijden breken aan.

De te verwachten kleuren zijn   zwart, black and tan en rood.

Wij hopen op mooie gezonde pups met een lief karakter.

Berry, de aanstaande vader van de Pupkes

Hier komt het dagboekje van Freya en Berry, alles is nog nieuw maar ik hoop gauw hier berichtjes te kunnen plaatsen. Eerst maar wat losse notities. Voor foto's en informatie van Freya verwijs ik u eerst naar haar eigen pagina, haar ouders en het dagboekje van het nestje waaruit zij geboren is. Door op de blauwe tekst te klikken komt u bij de betreffende informatie.

Copyright © 2019 engelse-cockers.nl All Rights Reserved.
Design by Joomla 1.6 templates