Het nestje van Lily en Jonas

Update zaterdag 6 oktober 2012 - Rinske van Kennel Larindi op bezoek: Vandaag kwam Rinske met haar cockertjes Indi, Branco en Bente op bezoek om de pupkes te bewonderen. Wij hebben een prachtige dag gehad. Natuurlijk zijn er ook fotootjes gemaakt van de pupkes. Het was prachtig weer dus wij konden met de pupkes naar buiten. 

 

Update donderdag 27 september 2012 - Wasberen: Je hebt werkberen en wasberen, de pupkes spelen nu met de werkberen. En de wasberen.....

 

Update, zondag 1 september 2012: De vierling is nu één week oud, wat gaat het snel. De pupkes zijn goed gegroeid, het dubbele van hun geboortegewicht. Ook hebben ze hun eigen kenmerken zodat ze goed uit elkaar te houden zijn. De andere cockertjes zijn er nu ook al helemaal aan gewend dat er pupkes zijn en respecteren Lily haar privacy. Prisca zit soms even stiekem over de armleuning van de bank te loeren. Ook Nando, Aika en Bailey kijken soms even heel stilletjes om het hoekje van de wieg. Een echte familie!

Lily met de vierling, zo tevreden.

 

 

De pups zijn gereserveerd voor de volgende baasjes: Nicky Bouma, familie de Groot, familie Staal en familie Hitman.

Door de enorme belangstelling zijn wij helaas niet in de gelegenheid om iedereen persoonlijk een mailtje te sturen/te bellen. Op deze wijze willen wij de mensen voor wie wij helaas geen pupje beschikbaar hebben, bedanken voor de leuke mailtjes/belletjes. Wij wensen hun veel succes bij het vinden van een lieve pup!

 

 

Daar zijn ze dan, de puppies van Lily en Jonas! Vandaag zondag 26 augustus zijn ze geboren!


 

Drie dames en een kereltje, alle vier black and tan, glanzend van gezondheid.

 

Pupke 1, Chenna From My Lady's Eyes(Geschenk van God), een teefje, geboren om 03.00 uur, 264 gram.

Pupke 2, Caine From My Lady's Eyes (Jager), een reutje, geboren om 05.46 uur, 350 gram.

Pupke 3, Caimee From My Lady's Eyes(Kleine kostbare gift), een teefje, geboren om 06.06 uur, 356 gram.

Pupke 4, Caleigh From My Lady's Eyes (Slanke schoonheid), een teefje, geboren om 06.48 uur, 272 gram.

 

Update, maandag 13 augustus 2012 - Lily's wiegje: Nog dertien dagen te gaan, Lily is kerngezond en groeit goed. Het wiegje staat klaar en Lily heeft het nestje al klaar gemaakt. Ze wacht nu echt op de geboorte van de kleintjes.

Update, maandag 25 juni 2012 - De date van Lily en Jonas: En vandaag was het dan eindelijk zo ver, Lily en Jonas hadden vanmiddag een date. Zij vonden het best spannend. Gelukkig was het mooi weer en konden zij zich terugtrekken in een mooie besloten achtertuin.  Na de kennismaking sloeg de romantiek al gauw toe.

 Na dit intieme samen zijn, hopen wij in augustus kleine pupjes te kunnen verwelkomen.

Update zondag 17 juni 2012 - De te verwachten loopsheid van Lily: De natuur kun je niet dwingen en dat blijkt aan de hand van de loopsheid van Lily en Prisca. De verwachtte loopsheid van Lily en Prisca was halverwege maart maar doordat de honden in een roedel leven en Lily en Prisca inmiddels ook volwassen zijn treedt er een verschuiving in de loopsheid op.

Alle drie dames zijn afgelopen week loops geworden, Lily en Prisca 3 maanden later dan de verwachtte loopsheid en Aika 1 maand eerder.

Honden stammen af van de wolven en daar gebeurt het volgende: Het rang hoogste teefje mag als enige jongen voortbrengen. De rang lagere teefjes onderdrukken de loopsheid tot het rang hoogste teefje loops wordt. Door de geur die ze meedraagt wordt de loopsheid van de rang lagere teefjes ook opgewekt zodat alle teefje tegelijk loops zijn. Als de pups van het rang hoogste teefje worden geboren worden de pups van de rang lagere teefjes een paar dagen later geboren. In de natuur doodt het rang hoogste teefje de pups van de andere teefjes om inteelt te voorkomen. Als ze zelf geen pups heeft of maar één pup, dan doet zij dit niet maar steelt de pups van de rang lagere teefjes om het voortbestaan van de roedel in stand te houden.

Dit verklaart ook de schijnzwangerschap. Ongeveer negen weken na de loopsheid worden de teefjes die niet gedekt zijn schijnzwanger. De Latijnse naam hiervoor is Lactatio Abnormalis (abnormale melkproductie). De hond voelt zich niet zwanger maar denkt dat ze al een nest met pups heeft. Ze voelt zich een moeder. 
Als het moeder teefje gewond raakt, ziek wordt of zelfs dood gaat kan een schijnzwanger teefje dienstdoen als zoogmoeder, want de melk is van normale samenstelling. Zo hebben de pups alle kans om op te groeien.
Schijnzwangerschap is dus een heel normaal verschijnsel.

Wat is de natuur toch wonderlijk!

 

 

 
Copyright © 2014 engelse-cockers.nl  All Rights Reserved.
Design by Joomla 1.6 templates