Het dagboekje van Diantha en de lytse pupkes

Deze bloem wil ik de pupkes meegeven, een Alstroemeria. De kleur van deze bloem staat voor liefde, blijdschap, geboorte en onschuld. Elk bloemblaadje heeft een eigen betekenis: medeleven, geduld, begrip, humor, daadkracht en respect. Deze betekenissen samen staan symbool voor een langdurige vriendschap. Dit is mijn wens voor alle pupkes, Hidde, Hailey, Hielke, Hotze, Hannah en Himke

Zondag 5 november 2017, voor de beide dames en jonge heer Hotze was het vandaag de grote dag. Vrolijke gezichten kwamen door de deur, eindelijk is het dan zover, de pupkes mogen mee naar huis. Emotionele momenten en tranen van blijdschap. Wij hebben bijna negen weken feest gevierd met het kleine spul, wat hebben we genoten en wat hebben we een mooie tijd gehad. Diantha was er steeds voor de lytse pupkes om ze te verzorgen, wat een liefde voor haar pupkes, we zijn zo trots op haar. Voor de pupkes alles voor de eerste keer, soms best wel spannend voor de kleintjes want de wereld is heel groot. Nu is het tijd om te wennen aan hun nieuwe familie. Wij wensen de pupkes, Hailey, Hannah en Hotze en de familie heel veel geluk!

Zaterdag 4 november 2017, de grote dag voor drie van de jonge heren, Hidde, Hielke en Himke. Lieve pupkes, wat hebben we een machtig mooie tijd gehad samen. Wat heeft Diantha jullie goed verzorgd, wij zijn zo trots op haar! Samen met jullie alles voor de eerste keer beleven en ontdekken. Alles voelen, horen, zien, snuffelen en heel veel knuffelen. Blije mensen, tranen van ontroering en geluk nu jullie eindelijk mee naar huis mogen met jullie familie. Hidde, Hielke en Himke en familie, heel veel geluk!

Vrijdag 3 november 2017, vanmiddag de hele middag met de pupkes opstap geweest, geweldig! Aaiende handjes van jonge mensen, oude mensen en kinderen. Onderweg van alles gezien, gehoord, gevoeld en geproefd. Stoer hoor, de lytse dropkes, niet één pupke was bang, ze kwispelden als er weer iemand kwam om naar hun te kijken en te aaien. In de bench, op een karretje van de Welkoop, zijn we het hele winkelplein langs geweest, winkeltje in, winkeltje uit. Bij de Welkoop kregen we ook nog lekkers voor de pupkes, zo mooi. We zijn bij Jysk geweest, daar werkt Annie. Ook daar veel belangstelling, iedereen die daar kwam winkelen wilde graag even een pupke op de arm, zo lief! Ook werden de pupkes door de mensen die we tegen kwamen van alle kanten op de foto gezet. Straks maak ik nog een collage van de leukste prentjes. Klik hier voor het leuke bericht op de facebook pagina van Welkoop Dokkum.

Ons feestje met de pupkes loopt op het einde, maar voor de pupkes een nieuw begin. Nog één nachtje slapen en dan gaan Hidde, Hielke en Himke naar huis. Het voelt een beetje onwennig maar het is tijd, ik kan de pupkes niet meer geven wat ze nodig hebben.

Donderdag 2 november 2017, de pupkes zijn vandaag op jacht geweest. Eerst buiten spelen met takken, blaadjes en rennen door het natte gras. En daarna samen zoeken naar rauwe kippenvleugeltjes die verstopt waren in de buitenren. Ieder pupke sjouwde met een vleugeltje om een plekje te zoeken waar ze het konden opeten. Ze hadden het smoordruk, geweldig!

Woensdag 1 november 2017, een omslag deze dagen, dan ineens is het tijd voor de pupkes om nieuwe dingen te leren want ze beginnen zich wat te vervelen. Dit is het startsein dat het tijd is voor de pupkes om naar hun familie te gaan. De eerste afspraken zijn gemaakt, Hidde en Bhody (Hielke) gaan zaterdag aan hun nieuwe leventje beginnen. Ook voor de andere pupkes worden de afspraken gemaakt wanneer ze hun nieuwe leventje gaan beginnen. Intussen zijn de pupkes druk bezig en zo nu en dan nog even een fijn knuffelmomentje met Diantha. Diantha neemt al flink afstand van de pupkes, ze gaat steeds minder vaak naar de pupkes toe, alleen als het echt nodig is.

Maandag 30 oktober 2017, acht weken zijn de pupkes en één dag, laatste dagen gaan we met z'n allen nog flink uitbuiten :-) Vandaag vroeg naar buiten, het zonnetje schijnt. Door de harde noordenwind geen bladeren meer te zien dus gaan we wat anders doen. Zachte rauwe bevleesde botten knagen. Wat hadden ze het druk en wat vonden ze het lekker. Als toetje vandaag weer een ontwormingskuurtje, de volgende kuur is als de pupkes twaalf weken zijn. In ontwikkeling merk ik dat Hidde en Bhody (Hielke) als eersten het nest zouden kunnen verlaten en daarna Himke. Zo zie je maar weer, dat geboortegewicht niet veel invloed heeft, Himke was net als Cato (Hannah) één van de kleinsten in het nest met 242 gram. Ik ben benieuwd hoe het er aan het eind van de week uitziet.

Zaterdag 28 oktober 2017, vanmiddag pupkevisite, dit was de laatste keer dat Coen en Willem zonder Hotze weer naar huis gingen. Wel moeilijk om dan weer afscheid te nemen en zonder pupke naar huis te gaan. Maar voor de pupkes is het beter. Een goede start en alles leren van Diantha, daar hebben ze hun hele leven plezier van. Willem en Coen konden al merken dat de hondjes zo hard niet meer bijten als twee weken geleden.

Vrijdag 27 oktober 2017, Hannah haar roze bandje is stuk, ze heeft nu een paarse. Nu Hannah een paars bandje heeft is het net of voelt ze zich heel sterk, kleine boef.

Cato (Hannah) en één van de heren.

Woensdag 25 oktober 2017, buiten ontdekken de pupkes steeds meer, takken en bomen beginnen ook interessant te worden. Onderstaande foto, rechts onder, ging Himke op avontuur. Ook de anderen volgden meteen. Deze week hoop ik van alle pupkes weer een prentje te kunnen plaatsen. 


Het officiële gedeelte van de pupkes is nu ook helemaal klaar. Vandaag ontvingen we van de Raad van Beheer de stambomen, registratiebewijzen en de DNA-profielen van de pupkes. Vanochtend het wekelijkse weegmomentje, alle pupkes moeten nog ongeveer een pond groeien dan zijn ze drie kilogram. Dat lukt gemakkelijk voor ze naar hun familie gaan. Met ruim drie kilogram hebben ze wat bij te zetten als ze het nestje verlaten.

Dinsdag 24 oktober 2017, ruim zeven weken zijn de lytse pupkes nu. We hebben de koopovereenkomsten verzonden en de hondjes staan geregistreerd bij databankhonden. De pupkes hun stambomen zijn online ook te bekijken bij de Raad van Beheer, door de naam in te vullen kunt u de onlinestamboom bekijken. Wij gaan de laatste weekjes in van de pupkes voor ze naar hun familie gaan. Wel hele belangrijke en leerzame weken voor de pupkes want tussen week zes en week tien leert de moeder de pupkes de bijtrem en daar doen wij nog een schepje bovenop omdat een mensenhuidje nog gevoeliger is dan die van een pupke. Zo leren de pupkes het verschil van vriendelijk (zachtjes) bijten en bijten uit verdediging. Ook gaan we deze week opstap. Wanneer de pupkes naar hun familie gaan hangt er beetje vanaf wanneer ze er klaar voor zijn.

Maandag 23 oktober 2017, blije gezichten, nog even een bezoekje brengen aan Cato (Hannah), Diantha en Cato haar broertjes en zusje, zo mooi! Gelukkig was het even droog en konden we samen met Diantha en de pupkes naar buiten. Ook nog even een familieplaatje gemaakt van Marc, Jorinde, Cato en Diantha.

Zondag 22 oktober, Jeroen en Connie op bezoek voor Bhody (Hielke), een heel verschil met drie weken geleden. De pupkes zijn nu precies zeven weken en zijn flink gegroeid. Vanmiddag met z'n allen buiten gespeeld met de kleine pupkes, wat hadden ze het weer druk. Ook hebben we familieprentjes gemaakt van Bhody, Jeroen en Connie. 

Zaterdag 21 oktober 2017, vandaag een speciale dag voor Himke, zijn familie op bezoek. Samen met Bart en Rosanne hebben de pupkes heerlijk buiten gespeeld. Intussen groeien- en leren de pupkes al heel veel, buiten weten ze precies wat ze eerst moeten doen. Ook zitten de pupkes weer op drie maaltijden per dag. Diantha haar melkfabriekje begint de productie af te bouwen, wat gaf ze veel melk. Er is nu evenwicht in het voeren Diantha gaat nu met kleine toetjes naar de pupkes.

Vrijdag 20 oktober 2017, machtig mooi, vandaag het weerzien van Jildou (Hailey), José en Jannes. Dan is het te merken dat de pupkes in drie weken flink zijn gegroeid en dat ze veel beweeglijker zijn geworden. Dat was even wennen toen José Jildou op de arm had. Tussen de buien door hebben we ook een familiefoto gemaakt, dat kon net, wat een weer. We hebben samen een hele gezellige middag gehad. De oogjes van de pupkes kleuren nu bruin en bij Himke en Jildou (Hailey) wordt het tan ook duidelijker zichtbaar, na een nacht slapen is het elke dag weer een verrassing.

Woensdag 18 oktober 2017, zes en een halve week zijn de pupkes nu. Vandaag was de dierenarts en zijn assistente op bezoek. Alle pupkes hebben hun eerste enting gekregen en alle pupkes piepten, die skatten. Ook hebben ze allemaal een gezondheidscontrole gehad, allemaal zijn ze gezond en hebben een dierenpaspoort gekregen. Daarna met z'n allen naar buiten, ze speelden er niks minder om, het kleine leed was gauw vergeten. Met de vleesmaaltijden zijn we een stapje terug gegaan, om de dag drie maaltijden. De pupkes groeiden te snel, Diantha geeft hele royale toetjes.

Maandag 16 oktober 2017, vandaag een speciale dag voor Hidde, het weerzien van zijn familie. Natasja en de beide dochtertjes op bezoek. Wat een bijzondere momenten, deze bezoekjes. Isa en Milou weten precies hoe het moet met zo'n klein hondje. De wereld van de pupkes wordt steeds groter en ze ontdekken steeds meer. Het was ook al weer tijd voor de ontwormingskuur, wat zijn ze toch flink, ze hapten het zomaar op.

Zaterdag 14 oktober 2017, een speciale dag voor Hotze, zijn familie op bezoek, wat een weerzien! Hotze was toen ook nog maar pas drie weken oud, nu is het al een hele vent. Een feest voor Hotze, de pupkes en Diantha (ook voor ons), aan aandacht geen gebrek en heerlijk buiten spelen met Willem en Coen.

Vrijdag 13 oktober 2017, de pupkes gaan vandaag over op drie maaltijden vlees per dag. Ook hebben wij de pupkes allemaal een bandje om gedaan anders kunnen we ze niet uit elkaar houden tijden het buiten spelen. Hidde heeft een rood bandje, Hailey een gele, Hielke een oranje, Hotze een groene, Hannah een roze en Himke een blauwe. 

Donderdag 12 oktober 2017, de pupkes waren vanmorgen vroeg uit de veren, ze hadden de slaap helemaal uit. We hebben de tijd nuttig besteed, het werd ook tijd voor een fotootje. Vanaf nu gaan we buiten foto's maken, het wordt nu te gevaarlijk op de tafel want ze zijn watervlug.

En wat zijn ze verschillend, elk cockertje heeft zijn heeft eigen gezichtje.

 

Woensdag 11 oktober 2017, vanmorgen zijn de pupkes gechipt en er is DNA afgenomen door mevrouw Winter van Raad van Beheer. Alleen de heren deden een klein piepje, de dames zeiden niks. Het is ook wel een dikke naald hoor. Maar de pupkes speelden er niks minder om, tussen de buien door toch nog even naar buiten. Ook de roepnaam van Hotze is nu bekend, Hotze houdt, net als Hidde zijn stamboomnaam als roepnaam. Dat ze hun eigen stamboomnaam houden als roepnaam komt niet zo vaak voor, ik vind dit wel heel mooi.

Dinsdag 10 oktober 2017, de pupkes groeien als kool en worden steeds drukker, bromgeluidjes en zo nu en dan een piep, ze doen elkaar ook wel eens zeer. Allemaal nog een paar grammetjes er bij dan kunnen ze drie maaltijden vlees per dag eten, Diantha kan dan voor de toetjes zorgen, voor haar een beetje rust want wat heeft zij het er druk zo mee. De wieg heeft plaats gemaakt voor een grote ren, het waren net kleine Tarzans, de sluier van de wieg moest het ontgelden. Morgen worden de pupkes gechipt en wordt er DNA afgenomen voor het DNA-profiel. Ook hebben de pupkes nu echt dag en nacht ritme, 's nachts is het nu echt donker en de temperatuur is nu normaal, overdag 20 graden en 's nachts zakt de temperatuur naar ongeveer een graad of 17. En buiten, met dit weer, dat is wel even harden. Ze kunnen er nu nog maar heel kort even uit. Inmiddels heeft Hannah ook een roepnaam gekregen, zij gaat Cato heten. Een naam met leuke herinneringen, zo lief

Donderdag 5 oktober 2017, vandaag een speciale dag voor Hannah, haar familie op bezoek. Zo mooi om te zien, het past, Hannah nestelde zich heerlijk tegen Jorinde aan. Het is toch zo mooi, deze ontmoetingen. Het was wel een beetje koud maar we hebben buiten in de harde wind toch nog een fotootje gemaakt, Jorinde had Hannah lekker warm in haar shawl.

Woensdag 4 oktober 2017, vandaag is het dierendag, feest voor alle dieren. Het is hier elke dag feest en nu al helemaal met de pupkes. Stoere dames en heren worden het, de ontwormingspasta van maandag ging er in als koek zonder een spier te vertrekken. Ook geen witte sikjes deze keer. De kleintjes krijgen vanaf nu twee vleesmaaltijden per dag en doen het heel goed. Als we op vier maaltijden zitten dan kan Diantha het rustiger aan doen en de toetjes verzorgen. De wieg is nu speelveld geworden met nieuwe speeltjes, Hotze had ze als eerste gevonden en had de grootste pret.

Zondag 1 oktober 2017, eindelijk was het dan zover, gisteren voor Hidde en vandaag voor Hielke om kennis te maken. Zo mooi, je ziet dat het past. De roep naam van Hidde blijft Hidde (vind ik leuk) en Hielke zijn naam wordt Bhody. En intussen groeien de zes dropkes door en beginnen nu echt te spelen. Heel zachtjes eerst, de geluidjes die ze daar bij maken ... en zo nu en dan klinkt er een echte blaf. Ook beginnen ze heel voorzichtig de kamer te verkennen, stiekem klimmen ze uit de ren en heel voorzichtig stappen ze de weide wereld in. Morgen een komkommer dag, tijd voor de tweede ontwormingskuur.

Onder eten en onder de tafel gebeuren hier soms dingen stiekem...hoezo goede opvoeding. Hailey proeft lactose vrije yoghurt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zaterdag 30 september 2017, de pupkes zijn nu bijna vier weken, tijd voor een fotootje. De pupkes groeien goed en eten als een baas. Dit weekend word de 1 kilo gepasseerd. Diantha heeft het nu wat gemakkelijker met voeden nu de pupkes vleesvoeding krijgen. 

Donderdag 28 september 2017, maandag lieve pupkevisite gehad. Lieve mensen, zo mooi, je voelt gewoon dat het goed is, een beter plekje kan een cocker zich niet wensen. Zonder dat deze mensen het wisten hebben we oplossingen gezocht voor wat voor ons voor het pupke een probleem zou kunnen worden, de leeftijd van de baasjes. Vandaag kregen wij van deze lieve mensen een telefoontje dat zij er toch vanaf zien wat leeftijd betreft. Een wijs besluit maar voor hun heel verdrietig, het zou zo mooi kunnen zijn. Wij voelen met hun mee. Ik hoop en wens hun heel veel sterkte met het gemis van een lieve cocker in hun midden, het was hun zo gegund.

Met de pupkes gaat het heel goed, na de eerste vleesmaaltijd van gister zag de ontlasting er prima uit. Vandaag hebben ze ook weer heerlijk genoten van hun maaltijd, Hotze stond er midden in. De pupkes slapen niet meer in de wieg maar in het rennetje, de warme deken in de wieg is nu niet meer nodig en heb ik weg gehaald. De temperatuur hier in de kamer is al wat lager gezet, we zitten nu op 23 graden. Zondag gaan we weer een graadje lager. Vol bewondering zien we elke dag de ontwikkeling van de lytse pupkes, zo mooi.

Ook hebben we bezoek gehad voor Hailley, haar roepnaam wordt Jildou. Binnenkort gaan we familiefoto's maken van Jildou en haar familie.

Woensdag 27 september 2017, een hele verandering deze week, de pupkes klimmen steeds over het schotje uit de wieg. Tijd voor een verbouwing. Nu liggen en spelen ze in het rennetje en laten de wieg en het verwarmde dekentje voor wat het is. Alle pupkes hebben een mooi stel tandjes, tijd voor de eerste vleesmaaltijd. Onvoorstelbaar, dat hoef je ze niet te leren, ze duiken samen in de vleesschaal en binnen een paar minuutjes was het op.

Ook zijn de pupkes vandaag voor het eerst buiten geweest, heerlijk in het zonnetje. De kleine kopjes komen maar net boven het gras uit.

 

Zondag 24 september 2017, de pupkes zijn vandaag precies drie weken oud. Wat vliegt de tijd en wat groeien ze snel. Elke dag zie je ze veranderen en groeien. En Diantha, super, vol overgave gaat ze elke keer de hongerige pupkes voeden. Een druk volkje zo bij de melkbar om het beste plekje te vinden. Ook het trainingsmatje wordt door de pupkes gebruikt, als ze moeten plassen gaan ze er meteen naar toe. Zo blijft hun slaapplekje schoon en fris.

Zaterdag 23 september 2017, vandaag de eerste pupkevisite, zo mooi, de eerste ontmoeting, heel ontroerend. Genieten en kijken, voelen en ontroering, gevoelens voor het kleine pupke. Zo mooi om dit mee te maken met de aanstaande baasjes. Door de emotionele gevoelens heb ik helemaal vergeten te vragen om familieportretjes te maken.

Dinsdag 19 september 2017, de pupkes zijn nu 16 dagen. Het was nodig tijd voor weer een fotomomentje. Zo mooi nu ze de oogjes open hebben, helder blauw. En wat veranderen de kleuren van de vachtjes, het zijn net toverballetjes, hier en daar een beetje tan.

Zondag 17 september 2017, nog geen foto's vandaag, de pupkes waren vandaag niet in de stemming. Ze zijn twee weken en vandaag was het de tijd voor de eerste ontwormingskuur. Bah, wat vonden ze het vies. Smakken en schudden om het rare goedje weg te krijgen. Wel een grappig gezicht, witte sikjes en snorren van de ontwormingspasta. Arme schatten werden hierdoor even niet verzorgd door Diantha waardoor de wieg sporen van ontlasting begon te vertonen. Gelukkig duurde dit maar even en is de wieg nu weer super schoon, Diantha ruimt nu alles weer op. Dan merk je hoeveel de moederhond doet met de verzorging van de pupkes. Wij hebben vandaag de hele dag alles opgeruimd en dat was nog al wat. Petje af voor Diantha, haar verzorging is super, zij houdt de wieg altijd heel schoon. Voor lekker fris doe ik alleen elke dag even schoon soppen en een schone deken in de wieg.

Zaterdag 16 september 2017, de pupkes groeien goed verder niet zoveel nieuws te melden. Diantha wordt flink gevoerd om het hele volkje van melk te voorzien. De melkbar is ook dag en nacht open. De eersten zijn nu al over de 600 gram.

Himke ligt over Hailey heen

 

 

Vrijdag 15 september 2017, de pupkes worden met de dag sterker, gisteravond klommen de pupkes allemaal uit de wieg en gingen naar Diantha toe die in het rennetje voor de wieg lag. We hebben een tussenschotje geplaatst zodat Diantha kan kiezen om even alleen te liggen. Misschien wil Diantha volgende week ook wel weer mee een blokje om, de pupkes kunnen nu best wel een halfuurtje zonder haar. Tot nu toe bleef Diantha steeds bij de pupkes en als ze even mee naar buiten was ging ze jodelen om zo gauw mogelijk maar weer naar binnen te mogen naar haar pupkes. Ook hebben alle pupkes nu de oogjes open. Het wordt in het weekend weer tijd voor een filmpje en nieuwe foto's.

Donderdag 14 september 2017, de pupkes zijn nu elf dagen en zie nu, het eerste pupke, Hotze, heeft de oogjes open. Is niet prachtig? De anderen zullen nu wel snel volgen. Het worden, nu de oogjes open gaan, echte hondjes. Ook begint het kleine spul de eerste stapjes te zetten, wel nog wankel maar toch. Een prachtig gezicht.

Dinsdag 12 september 2017, De pupkes zijn nu een week en twee dagen. Gisteren de geboorte aangifte met de officiële namen van de pupkes opgestuurd naar De Raad van Beheer Houden van Honden voor de stambomen van de pupkes. Verder niet zoveel nieuws te melden, de pupkes doen anders niks dan groeien, zes pond ligt er nu in het wiegje. Intussen ben ik aan het trimmen, onder het genot van de smakgeluidjes van de pupkes...zo gezellig.

Voedertijd en daarna is het goed rusten

 

Na gedane arbeid is het goed rusten

 

De voetjes van Hailey, maatje 1 cm

Zaterdag 9 september 2017, de pupkes zijn nu zes dagen en de eersten zijn over de 400 gram. De eerste halsbandjes zijn ook al te klein, Hielke, Hotze en Himke hebben nieuwe halsbandjes gekregen. Diantha verzorgt ze ook zo goed. Hierbij een kijkje in de wieg, alleen jammer dat de verbinding zo slecht is.

 

Zaterdag 9 september 2017, Diantha met haar zesling

 

Wat een heerlijk volkje.

Donderdag 7 september 2017, de pupkes groeien als kool. Na het drinken liggen ze tevreden in de wieg. Een heerlijk donker hoopje geluk! Om de pupkes gemakkelijker uit elkaar te houden hebben we drie een bandje om gedaan. Hielke heeft een oranje bandje, Hotze heeft een groen bandje en Himke een blauwe. Himke hoefde eigenlijk niet maar is handig met het wegen van de pupkes, zo weet ik meteen wie Himke is van de twee black and tan. De eerste dagen waren ze om wat ze wogen uit elkaar te houden maar nu groeien ze elkaar soms eventjes voorbij. Ook beginnen de gewichtjes dichter bij elkaar te liggen, allemaal ruim boven de 300 gram.

 

 

 

 

 

 

 

 

De foto rechts: Hannah

Dinsdag 5 september 2017, daar zijn ze dan, de eerste portretjes van de lytse pupkes van Diantha en Berry. Hidde, Hailey, Hielke, Hotze, Hannah en Himke.

Maandag 4 september 2017, Diantha is steeds nog wat onrustig en heeft nog wat last van naweeen, soms krabt ze de hele wieg overhoop. Maar als ze de pupkes laat drinken is ze zo geduldig en rustig. Een prachtig gezicht, al die kleine pupkes aan het drinken. 

Een zoekplaatje, Hannah aan de melk

Zondag 3 september 2017, Diantha en de pupkes hebben een goede nacht gehad en de pupkes drinken goed. Wel is het even wennen om alle pupkes op een rij te krijgen zodat ze allemaal bij de melk kunnen. Heel voorzichtig schuift Diantha de pupkes voor haar buik voordat ze gaat liggen. De dierenarts is vanmiddag geweest en heeft Diantha en de pupkes onderzocht, en ze zijn allemaal goed gezond. Wat een prachtig wiegje met geluk! Wij zijn heel trots op Diantha en de pupkes.

  pupke 1   Hidde From My Lady's Eyes     00.52 uur     300 gram - reutje

  pupke 2   Hailey From My Lady's Eyes     01.25 uur     270 gram - teefje

  pupke 3   Hielke From My Lady's Eyes     01.45 uur     308 gram - reutje

  pupke 4   Hotze From My Lady's Eyes     02.07 uur     246 gram - reutje

  pupke 5   Hannah From My Lady's Eyes   02.20 uur     242 gram - teefje

  pupke 6   Himke From My Lady's Eyes    02.37 uur     242 gram - reutje

 

Zondagnacht 03.11 uur, 3 september 2017, de pupkes zijn geboren, zes kleine cockertjes liggen bij Diantha in het wiegje, prachtig. We gaan haar bedje verschonen en in de rust.

 

Zaterdag 2 september 2017, afgelopen nacht was een onrustige nacht voor Diantha, er gebeurde vanalles in haar buikje. Ook nu is ze flink onrustig, zo het er nu uit ziet zou de bevalling vandaag, ongeveer aan het einde van de dag wel kunnen gebeuren. We wachten af en zodra er nieuws is maak ik hier een melding.  Het is nu 18.02 uur, de ontsluitings weeen kunnen nog wel even duren, zodra de geboorte goed op gang komt zet ik de livestream weer aan. Het is nu 23.45 uur, nog niet veel verandering, we wachten af.

Donderdag 31 augustus 2017, dag 59 van de zwangerschap. Diantha is uit de gevarenzone, als dag 57 voorbij is zijn de pupkes levensvatbaar als ze geboren zouden worden. Het wordt nu wel echt zwaar voor Diantha, ze hijgt en puft tijdens het lopen, die skat. En als het even kan ligt ze te slapen. Regelmatig komt ze een massagebeurtje halen, dat vindt ze heerlijk ontspannend. Eten wil ook niet echt heel goed meer, er is geen ruimte meer voor het eten, Diantha krijgt nu heel vaak hele kleine porties zodat ze zelf wel op krachten blijft. Ook heeft Diantha vandaag de wieg goed gekeurd, ze stond er in te graven en spitten om haar nest op orde te krijgen maar voordat ik een foto kon maken was ze er al weer uit. Bovenstaand kunt u nu het blok zien voor de livestream, door in de midden van het blok op het pijltje te klikken kunt u meekijken als we live zijn. Zodra we ongeveer weten wanneer ze gaat bevallen maken wij hier op tijd een melding en kunt u meekijken. Is het beeld zwart dan zijn we nog niet online.

Maandag 28 augustus 2017, precies een week nog, dan is Diantha uitgerekend. Wel spannend, komt het eerder, komt het later. Maar groeien doet ze als kool en als je kijkt, met zo'n buikje, nog een week... we wachten af. Het wiegje staat klaar, we zijn er helemaal klaar voor. En Diantha, Diantha kijkt niet naar het wiegje om. Zij maak buiten veel liever een kuil en sleept daar gras, hooi en van alles wat in. Nesteldrang komt dus ook al op gang. Het wiegeportretje van Diantha laat nog even op zich wachten. Wel is ze super lief, die skat, ze heeft nu last van vermoeidheid en ligt vaak even een klein slaapje te doen, zomaar ergens op de vloer.

Woensdag 23 augustus 2017, de laatste twee weken, spannend. Diantha maakt zich er niet zo erg druk om, speelt nog mooi met de andere hondjes mee. Alleen Freya ligt wat dwars, zij denkt dat ze Diantha nu de baas kan en probeert een stapje hoger te komen. Diantha slaapt nu meer dan normaal en is gauwer moe. Door plaatsgebrek krijgt Diantha nu meerdere porties eten verdeelt over de dag, daar voelt ze zich lekkerder bij. Deze week gaan we de wieg klaarzetten en kan Diantha wennen aan haar eigen plekje. Gisteren haar vachtje verzorgd en flink ingekort, zo blijft ze mooier na de bevalling. Ook de livestream is klaar zodat u de bevalling live kunt volgen.

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zaterdag 19 augustus 2017, het buikje van Diantha zie je nu echt met de dag groeien, de laatste twee weken groeien de pupkes het hardst. Diantha krijgt voor het slapengaan nog een extra portie voer anders komt ze de nacht niet door en begint ze te piepen en bij het aanrecht op te springen van de honger. Een eetlust dat ze heeft. Ook gaat ze nu heel vaak op de rug liggen met het buikje omhoog. Buikje masseren vind ze heerlijk.

Maandag 7 augustus 2017, het is vandaag vijf weken geleden dat Diantha is gedekt door Berry. Vandaag hebben we een echo laten doen bij Diantha, ze is echt zwanger, wij hebben de vruchtjes kunnen zien. Ook haar taille is wat meer gevuld, alles ziet er goed uit. Door op de blauwe tekst in deze regel te klikken 'De aanstaande ouders' kunt u alle uitslagen en stambomen van de ouders vinden.

Maandag 24 juli 2017, nog één week en dan gaan we een echo doen om te kijken of Diantha zwanger is. Ze is goed gezond en heel aanhalig en knuffelig. Bij bevestiging gaan we hier alle informatie neerzetten en uitgebreid verslag doen van de zwangerschap van Diantha.

Maandag 3 juli 2017

                 Diantha From My Lady's Eyes              Felamo Star Berry

 

 

Maandag 3 juli 2017, dag dertien, in één nacht is de waarde door gestegen naar 12.1. Vanmiddag is Diantha gedekt. Een hele lieve dekking, kan niet anders dan dat hier hele lieve pupkes van komen. Morgen nog een nadekking en dan hopen op een heel mooi nestje. De te verwachten kleuren zijn   zwart en donker black and tan.

Deze week zet ik alle gegevens van beide ouders hier op de website ter informatie. En het begin van het dagboekje.

Zondag 2 juli 2017, dag 12, de waarde begint mooi te stijgen. 5.7 Is nu de waarde. Morgenochtend weer prikken en dan hopen we een dekadvies te krijgen.

Vrijdag 30 juni 2017, dag 10 van de loopsheid. Vandaag naar het dierenziekenhuis geweest voor progesteron test. De waarde is nog aan de lage kant: 2.1, zondag weer prikken.

Woensdag 21 juni 2017, Diantha haar eerste dag van de loopsheid, spannend, met een paar dagen gaan we progesteron prikken.

Zondag 11 juni 2017, hebben we foto's gemaakt van de aanstaande vader, wat een fotomodel!

 

 

Hier komt het dagboekje van Diantha, alles is nog nieuw maar ik hoop gauw hier berichtjes te kunnen plaatsen. Eerst maar wat losse notities. Spannend vind ik het wel na de schijnzwangerschap van Lily, die skat, gelukkig is zij weer helemaal de oude.

Copyright © 2014 engelse-cockers.nl All Rights Reserved.
Design by Joomla 1.6 templates