Het dagboekje van het aanstaande nestje van Freya en Úrfi

 

Maandag 8 augustus, vandaag dag 49, wat gaat de tijd snel. Freya is wel wat aangekomen. Aan het eind van deze week wordt het tijd om de wieg klaar te maken zodat Freya kan wennen aan haar nieuwe plekje. Ook de camera en het streamen ga ik deze week klaarmaken zodat u alles wat in de wieg gebeurd kunt volgen.

Zaterdag 30 juli 2022, vandaag is Lily jarig, ze is dertien jaar geworden. De hondjes hebben allemaal een traktatie gehad, kipfiletjes, zoo lekker! Freya is vandaag precies 40 dagen zwanger, nog 23 dagen te gaan. Je kunt nu toch een beetje zien dat ze zwanger is, het buikje begint licht te groeien.

Dinsdag 19 juli 2022, vandaag is het dag 29 na de eerste dekking, tijd voor een echo om te kijken of Freya drachtig is geworden. Vanmorgen met Freya naar Dierenarts J. de Boer geweest voor een echo en zijn heel blij met wat we zagen. Freya is drachtig! Op de foto wijst de dierenarts een vruchtje aan. We hebben zo meerdere vruchtjes kunnen zien. Het is niet met zekerheid te zeggen hoeveel pupkes Freya verwacht maar wel dat ze zwanger is van meerdere pupkes. Nu ga ik verder met het dagboekje, ook maak ik deze week een pagina van de ouders met alle medische gegevens en uitslagen.

Net boven de wijsvinger van de dierenarts is een vruchtje zichtbaar

 

Maandag 18 juli 2022, vandaag is het dag 28 na de eerste dekking met Úrfi, tijd voor een echo. Vanmorgen een afspraak gemaakt bij Dierenarts J. de Boer voor een echo. Geweldig, we kunnen morgenochtend om 11.00 uur meteen al komen, spannend.

Woensdag 22 juni 2022, ook vandaag weer een perfecte dekking, ruim twintig minuten koppeling. Tot de echo blijft het nu stil in het dagboekje, we wachten eerst dag 28 af voor een echo om te kijken of Freya drachtig is.

Maandag 20 juni 2022, vanmiddag zijn we naar de familie Bloem-de Boer van Kennel 'Nea Tocht' geweest voor de eerste dekking. Na een hartelijke ontvangst van de familie hebben de hondjes daarna kunnen kennismaken. Het mooie is, ze vonden elkaar meteen lief, een teken ook dat het precies tijd is. Na het spelen en elkaar versieren kwam het tot een mooie dekking, de koppeling duurde bijna een half uur.

Maandag 20 juni 2022

                     Freya From My Lady's Eyes              Cockerry Úrfi

 

Zondag 19 juni 2022, vandaag voor de tweede keer naar het dierenziekenhuis geweest voor de progesterontest van Freya. De uitslag was deze keer flink opgelopen, 9.11. We hebben het advies gekregen om morgen en woensdag te dekken. Vanmorgen meteen contact opgenomen met de eigenaar van de dekreu. Morgenmiddag gaan we met Freya te dekken.

Woensdag 15 juni 2022, met Freya naar Dierenziekenhuis van Drachten geweest voor de eerste progesterontest. De uitslag was 1.67 dat is een heel prille loopsheid. Maar in ieder geval, nu doet blijken dat we de eerste dag van de loopsheid niet hebben gemist. Ook het contact met de eigenaar van de dekreu is gelegd, het is bijna tijd.

Zaterdag 11 juni 2022, Freya is vandaag loops geworden, ik zag dat ze opeens begon te likken. Even met een wc papiertje en ja hoor. Meteen hebben we contact gezocht met de familie van Úrfi, van kennel 'Nea Tocht'. Alles is geregeld voor een goede dekking.

 

 

Design by Joomla 1.6 templates