Het dagboekje van het nestje van Freya en Úrfi

Júhuā, ‘het wezen van de zon’

Deze Chrysanten wil ik King en Kei graag meegeven. Deze herfstbloem is in veel kleuren verkrijgbaar en staat symbool voor geluk, vriendschap, gezondheid en eerlijkheid. De Chinese naam, Júhuā betekent ‘het wezen van de zon’ en staat voor een lang leven. Dit is onze wens voor jullie en voor jullie familie  

Zaterdag 5 november 2022, de grote dag voor Kei. Vanmiddag eerst nog met alle cockers en Kei naar buiten. Spelen en klimmen, Kei klom overal op.

Tegen twee uur was de familie Löbker er om straks samen met Kei naar huis te gaan. Ook voor Kei is het tijd, hij begon zich al wat te vervelen, daarom zijn we nu ook meer met alle cockertjes aan het spelen en rennen. Kei vind het prachtig, de grote cockers. En klimmen op de boomdelen die in de grote speelweide liggen.

Lieve Kei, wat hebben we een plezier met jou gehad en wat zijn we trots op jou! We wensen Kei, Jordi, Resi, Figo en Jade heel veel geluk!

Vrijdag 4 november 2022, nog één nachtje slapen en dan is het voor Kei de grote dag. Het is tijd voor hem om zijn leventje te beginnen. We merken dat het nu echt tijd is om te gaan, nieuwe dingen leren en ervaren bij zijn nieuwe familie. Wat zijn we trots op hem, wat hebben we van hem genoten en gelachen, grapjas. 

Voor meer foto´s kunt u op deze link klikken: Vrijdag 4 november 2022 Kei

Woensdag 2 november 2022, vandaag gaat King naar zijn nieuwe thuis. Een spannende dag voor ons allemaal. Maar eerst samen nog even heerlijk met Freya, Nando en de beide heren King en Kei naar buiten. 

Vanmiddag is King met Amy en haar moeder mee gegaan naar huis, wat een weerzien en wat zijn ze blij met King. Ook Kei werd niet vergeten, met z'n allen nog heerlijk even buiten gespeeld. Wat zijn we trots op Freya, wat heeft ze goed voor de pupkes gezorgd en wat was ze lief voor de pupkes. Alles moesten ze leren, voor alles de eerste keer. Wij hebben vreugde maar ook verdriet samen met Freya beleefd, de schat, wat had ze het moeilijk. Na het verdriet was er ook veel vreugde, samen met Freya en de pupkes genoten van het opgroeien en het ontdekken van alle nieuwe dingen. We wensen King en Amy heel veel geluk!

Zondag 30 oktober 2022, vandaag voor de tweede keer visite voor Kei. Wat was de familie blij hem weer te zien. Kei en King genoten van het bezoek. Kinderen en jonge pupkes, geweldig om dat te zien. Door Jurre uit het laatste nestje van Diantha is bij deze familie de cockerliefde ontstaan. Toch zo leuk, de familie van Jurre was hier gisteren op visite. Wat hebben we genoten van het weerzien van Jurre, Niek en Patricia! Binnenkort lopen er twee cockertjes in Borne die bij ons vandaan komen. We zijn best wel een beetje trots op onze knappe lieve ventjes! Zo leuk, Jade van de aanstaande familie van Kei had ook nog een mooie tekening gemaakt voor Kei en King, zo lief!

Getekend door Jade Löbker

Ons feest met de kleine pupkes is bijna afgelopen, woensdag gaat King met Amy mee naar huis en zaterdag gaat Kei met zijn familie mee naar huis. Deze week gaan wij de laatste dagen met King en Kei nog heerlijk even uitbuiten want wat zijn ze leuk!  


Vrijdag 28 oktober 2022, na een drastische verbouwing van de kamerren toch nog even een ommetje, Alpaca's kijken, wat nieuwsgierigheid van beide kanten. Stoere knapen, na even op een afstandje te blijven kwamen ze gauw dichterbij om deze vreemde snuiters even van dichtbij te bekijken.

Woensdag 26 oktober 2022, vandaag na een heerlijke nachtrust waren de pupkes weer helemaal bij en dan was te merken. Vanmorgen tijdens het buitenspelen in de puppyren begonnen de pupkes met klimmen en voor we het wisten waren ze vrij. De hele wereld was weer van hun, spelen met bladeren en sjouwen met takken, ze hadden het weer heel erg druk, de boefkes.

Vanmiddag was het tijd om bij de dierenarts de tweede enting te halen en voor een controle. Alles was goed. Ook werd vanmiddag het KKV rauw vlees gebracht zodat we de nieuwe familie van de pupkes voor de eerste dagen vlees mee kunnen geven, de pupkes zijn erg gek op.

Dinsdag 25 oktober 2022, afgelopen weekend zijn de stambomen ook gekomen van de Raad van Beheer Houden van  Honden, bijna alles is klaar. Vandaag weer een druk dagje voor de pupkes, ons treintripje naar Leeuwarden. Op de foto het inchecken in Feanwâlden, het begin van ons treintripje naar Leeuwarden. Voor meer foto's kunt uit op deze link klikken: Treintripje 25 oktober 2022

 

Voor ons tripje waren King en Kei eerst nog even naar buiten geweest. Samen spelen in de puppyren.

Zondag 23 oktober 2022, na onze selectie uit alle mailtjes en de vele daarop volgende kennismakingsbezoekjes hebben wij voor Kei nu ook een keuze gemaakt waar hij naar toe gaat. De belangstelling voor King en Kei was zo overweldigend dat wij niet iedereen persoonlijk konden berichten, onze excuses hiervoor. Graag willen wij iedereen bedanken voor al die mailtjes die wij hebben mogen ontvangen en wensen u heel veel succes met het vinden van een lief pupke.

Vandaag Kei met zijn nieuwe familie op de foto en heel veel nieuwe indrukken opdoen. Samen spelen met de kinderen, wat een aandacht voor Kei en King. En is het niet prachtig, ook Kei houdt zijn naam Kei, dit vind ik toch zo leuk. Aanstaande week wordt een drukke week voor de pupkes, we gaan weer van alles doen. Deze week gaan ze weer naar de dierenarts voor de tweede enting en we gaan op reis met de trein. Ook gaan we naar Dâmwâld, het winkelcentrum onveilig maken. Wie weet wat we onderweg allemaal tegen komen.

Vrijdag 21 oktober 2022, het is echt herfst, alles is nat, ook de pupkes als ze buiten zijn geweest. Hun vachtje is dan kletsnat van het spelen in het natte gras maar de pret is er niets minder om. Ze hebben helemaal geen last van de kou als ze druk zijn met rennen en spelen. Aan King en Kei is nu echt te merken dat ze sterker worden, ze rennen nu ook veel sneller. Het is bijna niet meer mogelijk om ze op de foto te zetten. Ook hun stemgeluid is veranderd, ze kunnen nu echt blaffen.

Op de namiddag kwam er familie bezoek voor King, Amy en haar familie waren weer heel erg blij King te zien. Samen met de pupkes hebben we heerlijk buiten gespeeld, wat hadden ze het allemaal druk. Ook Kei kwam niets te kort.

Donderdag 20 oktober 2022, sinds vandaag zijn de stambomen en de gegevens van King en Kei zichtbaar bij Raad van Beheer Houden van Honden op hun eigen infopagina. Voor Kei kunt u op deze link klikken: Kei From my Lady's Eyes en voor King op deze link: King From My Lady's Eyes

Dinsdag 18 oktober 2022, na het wormkuurtje van gisteren was het niet handig om naar Dokkum te gaan met de kleintjes. Maar des te leuker was het vandaag, samen met mijn zus zijn we te stadten geweest. Eerst naar Welkoop, met de voor honden allemaal lekkere luchtjes en knuffelmensen.

Voor meer foto's kunt uit op deze link klikken: Welkoop dinsdag 18 oktober 2022

 

Daarna naar de markt van Dokkum om een typische Dokkumfoto (zie hierboven) te maken :-). Voor meer foto's van de Markt in Dokkum kunt u op deze link klikken: Markt dinsdag 18 oktober 2022

Ook nog even langs de Woudpoort, daar hebben de pupkes even geslapen en hebben wij een enorme ijsco weggewerkt haha, heerlijk. Na het slaapje zijn we met King en Kei naar het treinstation van Feanwâlden gereden en hebben daar de treinen nakeken en het geluid van rijdende treinen gehoord. Dat was wel heel spannend.

Zondag 16 oktober 2022, de pupkes krijgen het steeds drukker in hun leventje, het zijn net houthakkers en bouwvakkers. Takkensjouwen als de beste en klimpartijen op de klinkers en planken. Ooit worden het jachthondjes maar ze hebben het nu even anders druk. Hun wereld wordt ook steeds groter, ze dwalen al over het hele erf. Morgen eerst weer een wormkuurtje en dan met de beide heren even te stadten naar Dokkum.

Vrijdag 14 oktober 2022, gisteren en vandaag hebben we visite gehad voor King en Kei van Amy en haar moeder. King heeft nu een nieuwe familie. Gisteren en vandaag hebben we samen met Amy en haar moeder een fijne tijd met de pupkes gehad en de klik was echt met King. King houdt zijn naam King, is het niet prachtig! Nu gaan we verder om voor Kei de juiste familie te vinden waar hij zich kan ontwikkelen en thuis voelen. Heeft u belangstelling dan kunt u ons altijd nog mailen.

 

King samen met Amy en haar moeder 

Dinsdag 11 oktober 2022, voor alles een eerste keer, zo ook de eerste keer kippenvleugeltjes eten, heerlijk. De picknickers hadden geen tijd meer voor andere dingen en al helemaal niet voor foto's.

Vrijdag 7 oktober 2022, weer heerlijk buiten vandaag, stoere knapen, de hele wereld is van hun, Alles beetpakken en ontdekken. Samen kastanjes zoeken, geweldig. Kei kroop zelfs al in de grote tas.

Samen even knuffelen met Annie, zo lief!

Woensdag 5 oktober 2022, vandaag met Freya en de pupkes naar de dierarts geweest voor de eerste enting. Ook hebben King en Kei een gezondheidscontrole gehad, beide zijn ze gezond en hebben een dierenpaspoort gekregen. Daarna thuis weer heerlijk buiten gespeeld, stoere knapen.

 

Zondag 2 oktober 2022,  het buitenspelen beginnen de pupkes steeds leuker te vinden, ze rennen nu overal naar toe. Nando vindt de pupkes helemaal geweldig, het kleine spul loopt soms zomaar onder Nando door. Verder vandaag niet zoveel te beleven. morgen is het tijd voor hun derde wormkuurtje, en deze week gaan we een afspraak maken voor de eerste enting.

Zaterdag 1 oktober 2022, vandaag een rustige dag, de pupkes zijn blijkbaar aan het indrukken verwerken van gisteren. Samen met alle cockertjes naar buiten maar voor we het in de gaten hadden was er een hele dikke bui. Nadat de hele hondenbevolking natgeregend was kwam er knuffelbezoek voor de pupkes. Janne en Femke hebben heerlijk geknuffeld met King en Kei. Morgen gaan we weer pupkefoto's maken want wat zijn ze leuk!

Woensdag 28 september 2022, vandaag zijn de pupkes gechipt door de buitendienstmedewerker mevrouw S. Winter van Raad van Beheer Houden van Honden, de officiële instantie voor het uitgeven van de stambomen. Ook is er DNA afgenomen voor een DNA-Profiel. De pupkes waren behoorlijk onder de indruk maar twee tellen en de ze speelden weer verder. Morgen gaan we ze aanmelden in de databank voor honden.

Dinsdag 27 september 2022, de afgelopen dagen niet veel actie hier te melden, het weer is slecht en koud. Binnenweer voor de pupkes en niet veel te beleven. Wel aan het wennen van vreemde geluiden, de stofzuiger aan en dicht bij de pupkes in de ren stofzuigen. Stoere knapen zijn het, ze malen er niet om. De zindelijkheidstraining gaat ook super, alles komt netjes op de trainingsmatjes, we zijn trots op King en Kei.

Vrijdag 23 september 2022, gisterochtend, ineens was het zover, King en Kei waren aan het klimmen in de wieg en gebruikten de sluier als klimtouw. Als kleine Tarzan's gingen ze met de wiegsluier aan de haal, die boeven. Tijd voor een kleine verbouwing. De wieg is er nu uit en de grote ren is geplaatst, wat een ruimte nu. Vandaag zijn ze met mams Freya en Nando naar buiten geweest. Nando vond het ook weer geweldig met kleine pupkes buiten.

Nando, 16 jaar en 3 maanden, we zijn zo trots op hem. Van alle pupkes is hij de oppasvader geweest.

Woensdag 21 september 2022, de zon was er vandaag weer bij, heerlijk. King en Kei konden de wereld buiten vandaag weer mooier maken door er te zijn, wat zijn ze leuk! Als je vergelijkt met eergisteren kun je zien dat ze veel meer kunnen en durven op hun ontdekkingsreis.

Maandag 19 september 2022, zijn de pupkes voor het eerst naar buiten geweest, wat vonden ze het spannend. De zes kippen van de buren zaten mee te gluren. Het maakte de pupkes niks uit, zij gingen dapper de wereld verkennen. Zon en regen wisselden elkaar af en daardoor zijn de pupkes ook nog een beetje nat geregend, brrr. Na het vleeshapje en het toetje van Freya weer lekker in de warme wieg. Voor de nieuwste portretjes, kijk in de map van King en Kei.

Zondag 18 september 2022, vandaag hebben de pupkes voor de tweede keer een wormkuurtje gehad, ze vonden het niet fijn. Maar wel een leuk gezicht, alle beide hadden ze een wit sikje van de pasta. Door de kou hebben we de elektrische deken weer in de wieg gelegd, de temperatuur is te laag voor de pupkes. Ze vinden het fijn, tevreden geluidjes komen uit de wieg. Vanmiddag gaan we weer nieuwe fotootjes maken, 'k had gehoopt op buitenfoto's maar dat is te koud. Intussen gaan we steeds verder met het trainen en socialiseren van de pupkes zodat ze als ze het nest verlaten al veel kunnen.

 

Woensdag 14 september 2022, de wereld van de pupkes wordt al steeds groter en even buiten de wieg vinden ze ook geweldig. Voordat ze uit de wieg mogen moeten ze eerst even een plasje doen. De eerste zindelijkheidstraining. Wat doen ze het goed, onvoorstelbaar, zo klein nog en ze snappen precies wat de bedoeling is. De plasjes komen mooi op het trainingsmatje. Deze week zijn ook de tandjes doorgekomen en is het tijd voor vaster voedsel. Prachtig om te zien, dit hoeven ze niet te leren, de malse stukjes vlees zijn zo op.

Het eerste vleesmaaltje, heerlijk!

Zaterdag 10 september 2022, de lytse pupkes zijn nu 19 dagen en wat groeien ze goed. Ook worden de heren al flink sterk. Terwijl de andere cockertjes buiten speelden kon ik genieten van hoe de kleine pupkes uit de wieg aan het klimmen waren. Eerst voorzichtig over de rand hangen en ja, hoppa, Kei was er uit. King had het goed afgekeken en ging ook over de rand hangen en ja hoor, hij was er ook uit, feest! Freya en Nando vonden het geweldig, Nando was meteen weer de oppassende vader. Prachtig om te zien hoe ze met z'n vieren bezig waren.

Nando weer in zijn vaderrol, geweldig!


Nog even gauw een slokje melk halen

Op ontdekkingsreis

Zaterdag 3 septenber 2022, de lytse pupkes zijn nu 12 dagen en doen bijna de oogjes open. Er zijn kleine kiertjes te zien. Toch mooi om te zien, kleine wimpertjes en glinsterende oogjes. Ook de oortjes beginnen een beetje te hangen, het worden al echte kleine cockertjes. En wat zijn ze leuk!

De oogjes zijn open, zo lief en zo mooi!

En toen waren ze moe

Woensdag 31 augustus 2022, vandaag de website een beetje bij gewerkt. Voor ieder pupke een eigen pagina gemaakt, zo hebben we weer een mooi plekje waar we de fotootjes kunnen stallen. Ook voor Kike en Knillis omdat ze er wel bij horen. Met King en Kei gaat het heel goed, ze groeien als kool en beginnen al wat wankele stapjes te maken in de wieg.

Zondag 28 augustus 2022, Freya en de twee pupkes hebben een rustige nacht gehad. Vanmorgen na het opfris beurtje van de wieg het o zo gevreesde weegmoment. Maar gelukkig, wat een groei vanmorgen, King er 52 gram bij en Kei 56 gram. Daar word je blij van.

                                                                                King en Kei

We zijn zo blij dat het nu goed gaat, ook voor Freya, wat heeft ze een stress te verduren gehad. Vandaag maakt veel goed, de kleine pupkes liggen heerlijk ontspannen bij Freya in de wieg.


Freya, King en Kei in de wieg

 King (koning, dappere krijger) 22 augustus 2022

Kei (rots, glorieus) 22 augustus 2022

Zaterdag 27 augustus 2022, de dierenarts is hier vanmorgen vroeg weer geweest om naar de nog in leven zijnde pupkes te kijken en heeft de pupkes preventief antibiotica gegeven. Het is niet duidelijk wat er precies aan de hand is. Fysiek onderzoek door de dierenarts heeft ook niets opgeleverd. Pathologisch onderzoek zou antwoord kunnen geven op de vraag waarom.

Vrijdag op zaterdag nacht, 1.36 uur een drama met de pupkes, met het reutje Knillis gaat het niet goed. Hij wordt uit het niets koud. Onvoorstelbaar, ik heb er ook al kruiken bij te liggen en in de wieg is het warm genoeg ruim 30 graden. Freya weet ook niet hoe ze het heeft, likt en probeert hem warm te houden maar zo het er uitziet is er geen houden aan. Ik ben bang dat dit pupke het ook niet haalt. Zo ontzettend triest.

Zo'n verdriet, 1.52 uur is ook Knillis gestorven. Wij zijn verslagen, dit is toch onvoorstelbaar. Kike was een zorgenpupke omdat ze kleiner was maar met Knillies was absoluut niks mis, mooi op gewicht, groeide 10% per dag. Een half uur voor zijn dood was alles nog goed. Zo raar de pupkes gingen ineens zo snel achteruit, je ziet ze gaan. Temperatuur zakt zonder aanleiding en voor je het weet zijn ze er niet meer. Ik hoop dat King en Kei deze nacht overleven.

Lieve Knillis ook met jou ging het niet goed, je werd net als jouw zusje ineens van binnenuit koud. Met een zacht kruikje en dicht tegen je mem aan hoopten we dat het beter werd. Maar voor we het wisten was je weg. Het is niet te verwoorden, het verdriet is zo groot.

Vrijdag 26 augustus 2022, vandaag de officiële geboorte aangifte gedaan bij Houden van Honden. Drie kleine pupkes, King, Kei en Knillis, wat zijn we blij met jullie.

Woensdag 24 augustus 2022, soms loopt het anders dan je had gehoopt. Maandag 22 augustus zijn er vier pupkes geboren waarvan eentje een zorgenpupke. Wat heeft ze haar best gedaan en gevochten om toch te leven. Lytse Kike, zo klein bij de geboorte, zelfs de warmte in de wieg kon jou niet redden. In mijn handen en tegen de buik van Freya verloor je de warmte...

 

Lieve Kike met jou ging het niet goed, je was zo klein bij de geboorte. Met alle hulp ging jij nog niet groeien en zo ineens, terwijl ik je bij Freya haar buikje legde werd je koud en was je er niet meer.

Maandag 22 augustus 2022, afgelopen nacht zijn de pupkes van Freya geboren, drie reutjes en een teefje. De bijzonderheden volgen nog maar eerst toch twee filmpjes.

 

Ook de geboorte hebben we vast gelegd, wat deed Freya het goed, een prestatie! Hieronder kunt u de hele geboorte bekijken.

Zondag 21 augustus 2022, afgelopen nacht was Freya heel onrustig. De bevalling laat nu vast niet lang op zich wachten. Vanmorgen wilde ze niet meer eten. Tussen bedrijven door nog met de livestream bezig geweest maar dat gaat niet lukken. De laptop loopt warm en dan stopt de stream. We gaan zelf filmpjes maken en dan hier op de site zetten, het is niet anders.

Zaterdag 20 augustus 2022, vandaag is het dag 61, het gaat goed met Freya. Ook de groei zit er nog behoorlijk in. Sinds woensdag is ze nog een pond gegroeid, hiermee komt de totale groei op 3.6 kg. Het eten moet nu meer in kleinere porties gegeven worden want er is behoorlijk ruimtegebrek in haar buikje. Gelukkig is het niet zo warm meer, dat maakt het voor haar draaglijker. Zo'n gewicht meesjouwen met warm weer is heel zwaar.

Woensdag 17 augustus 2022, Freya is uit de gevarenzone, na 57 dagen dracht zijn de pupkes als ze nu geboren zouden worden levensvatbaar. Vandaag is het dag 58. Afgelopen dagen is Freya flink gegroeid, Zondag was ze in totaal 2.3 kg gegroeid en nu op dag 58 is dat 3.1 kg. Het kan nog wat worden want de laatste twee weken bestaat eigenlijk alleen maar uit groeien. Gelukkig is ze bijna uit gerekend. Zondag zit ze op dag 63. We zijn er op de livestream na helemaal klaar voor. Gistermiddag na het badderen een verwenmiddag, lekker kammen, borstelen, aaien, kriebelen en de vacht bijgewerkt, ze ziet er weer prachtig uit.

Maandag 15 augustus 2022, de wieg staat op z'n plekje. Wat heeft Freya het er druk mee gehad, soms stond ze op de kop in de dekens en knuffels. Na een heel gekrab en geschud in de dekens lag ze opeens naar de zin. Voldaan keek ze me aan... zo lief!


Zondag 14 augustus 2022, Freya is nu 55 dagen zwanger, en is ook flink gegroeid de laatste dagen. Sportief is ze nog wel en watervlug maar ze is wel eerder moe. Ook begrijpelijk. ze heeft ook heel wat mee te sjouwen. Nu met de warmte is ze meer in huis, lekker op een koelmatje, de airco zoemt de koelte lekker door huis, het lekkerste plekje op aarde. 's Avonds gaan we met z'n allen nog even buiten spelen als het wat minder warm is. Nog even pootje baaien in de badjes. Als het wat afkoelt gaan we de wieg opzetten, dan kan Freya er alvast aan wennen en de eerste nacht er in slapen.

Maandag 8 augustus 2022, vandaag dag 49, wat gaat de tijd snel. Freya is wel wat aangekomen. Aan het eind van deze week wordt het tijd om de wieg klaar te maken zodat Freya kan wennen aan haar nieuwe plekje. Ook de camera en het streamen ga ik deze week klaarmaken zodat u alles wat in de wieg gebeurt kunt volgen.

Zaterdag 30 juli 2022, vandaag is Lily jarig, ze is dertien jaar geworden. De hondjes hebben allemaal een traktatie gehad, kipfiletjes, zoo lekker! Freya is vandaag precies 40 dagen zwanger, nog 23 dagen te gaan. Je kunt nu toch een beetje zien dat ze zwanger is, het buikje begint licht te groeien.

Dinsdag 19 juli 2022, vandaag is het dag 29 na de eerste dekking, tijd voor een echo om te kijken of Freya drachtig is geworden. Vanmorgen met Freya naar Dierenarts J. de Boer geweest voor een echo en zijn heel blij met wat we zagen. Freya is drachtig! Op de foto wijst de dierenarts een vruchtje aan. We hebben zo meerdere vruchtjes kunnen zien. Het is niet met zekerheid te zeggen hoeveel pupkes Freya verwacht maar wel dat ze zwanger is van meerdere pupkes. Nu ga ik verder met het dagboekje, ook maak ik deze week een pagina van de ouders met alle medische gegevens en uitslagen.

Net boven de wijsvinger van de dierenarts is een vruchtje zichtbaar

Maandag 18 juli 2022, vandaag is het dag 28 na de eerste dekking met Úrfi, tijd voor een echo. Vanmorgen een afspraak gemaakt bij Dierenarts J. de Boer voor een echo. Geweldig, we kunnen morgenochtend om 11.00 uur meteen al komen, spannend.

Woensdag 22 juni 2022, ook vandaag weer een perfecte dekking, ruim twintig minuten koppeling. Tot de echo blijft het nu stil in het dagboekje, we wachten eerst dag 28 af voor een echo om te kijken of Freya drachtig is.

Maandag 20 juni 2022, vanmiddag zijn we naar de familie Bloem-de Boer van Kennel 'Nea Tocht' geweest voor de eerste dekking. Na een hartelijke ontvangst van de familie hebben de hondjes daarna kunnen kennismaken. Het mooie is, ze vonden elkaar meteen lief, een teken ook dat het precies tijd is. Na het spelen en elkaar versieren kwam het tot een mooie dekking, de koppeling duurde bijna een half uur.

Maandag 20 juni 2022

                     Freya From My Lady's Eyes              Cockerry Úrfi

 

Zondag 19 juni 2022, vandaag voor de tweede keer naar het dierenziekenhuis geweest voor de progesterontest van Freya. De uitslag was deze keer flink opgelopen, 9.11. We hebben het advies gekregen om morgen en woensdag te dekken. Vanmorgen meteen contact opgenomen met de eigenaar van de dekreu. Morgenmiddag gaan we met Freya te dekken.

Woensdag 15 juni 2022, met Freya naar Dierenziekenhuis van Drachten geweest voor de eerste progesterontest. De uitslag was 1.67 dat is een heel prille loopsheid. Maar in ieder geval, nu doet blijken dat we de eerste dag van de loopsheid niet hebben gemist. Ook het contact met de eigenaar van de dekreu is gelegd, het is bijna tijd.

Zaterdag 11 juni 2022, Freya is vandaag loops geworden, ik zag dat ze opeens begon te likken. Even met een wc papiertje en ja hoor. Meteen hebben we contact gezocht met de familie van Úrfi, van kennel 'Nea Tocht'. Alles is geregeld voor een goede dekking.

 

Copyright © 2022 engelse-cockers.nl All Rights Reserved.

 

Design by Joomla 1.6 templates