Het dagboekje 

Zondag 29 maart 2020, de pupkes zijn vandaag precies zeven weken.

Zaterdag 28 maart 2020, soms zit het mee en soms zit het tegen. De pupkes hun batterijtjes waren helemaal vol en die van het fototoestel... vergeten op te laden. Die twee pasten elkaar niet vandaag. Hebben slechts één prentje kunnen maken. Morgen gaan we proberen het volkje een voor een weer op de foto te zetten.

Jelte in de bloemetjes

Donderdag 26 maart 2020, vandaag nog een stralende zonnige dag, het volkje heeft weer heerlijk buiten kunnen spelen. Een paar prentjes hebben we kunnen maken, Foto's 26 maart 2020

Inmiddels is de inschrijving bij de Raad van Beheer ook klaar, de cockertjes zijn allemaal te vinden op de site van Raad van Beheer. Door op de naam te klikken kunt u de gegevens bekijken. Jippe Jildou Jente Jelte Jesse Jurre

Jesse en Jurre, stoere bazen <3

Woensdag 25 maart 2020, vandaag weer een prachtige dag om buiten te spelen, Foto's 25 maart 2020

Dinsdag 24 maart 2020, genieten in het zonnetje, Foto's 24 maart 2020

Maandag 23 maart 2020, we merken dat er met de Coronacrisis op dit moment veel onduidelijkheid ontstaat over het nestje pupkes van Diantha. Wij willen graag een paar dingen duidelijk maken, lees meer >>

Vanochtend hebben de pupkes hun ontwormingskuur weer gehad, in tabletvorm. Verstopt in de vleesmaaltijd, ze merkten het niet eens. Vanmiddag zijn ze naar dierenarts J. de Boer van Dierenartspraktijk Damwâld geweest voor controle en de eerste enting. Ook hebben alle pupkes nu een dierenpaspoort, alles keurig verzorgd en thuis afgeleverd, top!

Zaterdag 21 maart 2020, door de Coronacrisis loopt alles anders, we hadden het zo graag anders gezien. Het is zo onwerkelijk, zo veel zieke mensen, zoveel dreiging op besmetting overal. Zoveel mensen die nu heel hard werken en vechten voor mensenlevens.

Toch plaats ik nu even een berichtje van de genietmomentjes tijdens het buiten spelen van de pupkes. Het is wel koud maar toch, het kleine spul moet op tijd even de energie er uit rennen en spelen, ze hebben de grootste pret. Ze eten als bazen en slapen als roosjes, daarna kunnen ze er weer lekker tegenaan. Ze huppelen overal naartoe.

Woensdag 18 maart 2020, het is gelukt! De pupkes zijn gechipt, gecontroleerd, dna afgenomen en de stambomen zijn aangevraagd, alles is in orde. Maar wel met kunst en vliegwerk door het coronavirus. Het leek wel een drugsdeal, alles werd op een veilige manier buiten via de kofferbak afgehandeld. De buitendienstmedewerkers van Raad van Beheer Houden van Honden hebben alles goed onder controle om hun werk op een veilige manier uit te voeren, top!

 

Maandag 16 maart 2020, de pupkes vinden buiten spelen heel erg leuk, gelukkig is het mooi zacht weer. Verder niet zoveel te melden. Diantha heeft het wat rustiger en daar geniet ze van. De pupkes zijn een paar keer per dag buiten aan het spelen en zijn moe als ze weer binnen zijn. Een voldaan volkje.

Jesse vindt de veters wel heel boeiend

Zaterdag 14 maart 2020, watervlug zijn de lytse pupkes. 'k Was van plan portretjes van hun te maken maar dat viel nog niet mee. Honger en daarna hebben ze de gas erop! Maar toch, de eersten zijn gelukt. Morgen meer, de prentjes klaarmaken en plaatsen want ze zijn leuk!

De stoere mannen en de mooie dames eten nu drie maaltijden per dag, Diantha kan het nu echt rustiger aan doen. Zo nu en dan een toetje verzorgen en een stukje opvoeding geven. Diantha is echt aan het grenzen leggen en de pupkes snappen het ook, anders klinkt er een stevige grom. Een echte moeder, we zijn heel trots op haar.

Donderdag 12 maart 2020, vandaag konden de pupkes weer mooi even naar buiten. Nando vond het prachtig, hij leek jaren jonger, spelen met de pupkes! De pupkes groeien goed en worden steeds drukker. Ook buiten beginnen ze de wereld te ontdekken.

Nando op zijn oude dag aan het spelen met de pupkes <3

Jurre, Jesse en Jippe

Dropkes! 

Dinsdag 10 maart 2020, vandaag niet zoveel te beleven, een natte grijze dag. De zes doosjes met ontwormingsmiddel voor de volgende kuur zijn ook binnen. De tabletjes die over zijn krijgen de pupkes mee naar hun nieuwe familie. Daardoor is verdere uitleg niet meer nodig, alles staat op de bijsluiter.

Maandag 9 maart 2020, vanmorgen de pupkes gewogen, Jildou is als eerste de kilo gepasseerd met 1050 gram, de anderen zitten daar nog net een beetje onder. Dat wordt al 1 ml. ontwormpasta, ze worden al groot en krijgen de volgende keer hun kuurtje in tabletvorm. Er staat de pupkes vandaag nog een vervelende verrassing te wachten, de vlooienbehandeling. Maar dan daarna is het weer spelen, buiten spelen! Voor het eerst met de pupkes naar buiten maar ze waren er niet echt van onder de indruk. Het volkje begon meteen te lopen, kijken en te snuffelen. 

De eerste keer buiten

Zondag 8 maart 2020, geen uitstel meer mogelijk, we gaan vanavond de wieg er uit doen. De ren gaan we verdelen in een slaap/speelgedeelte en ontlastgedeelte. Elke nestje is weer anders dus het is een kwestie van kijken wat de pupkes doen. De pupkes leren snel en daar kunnen wij gebruik van maken. Vanmorgen hun eerste maaltijd was ook al anders, we zijn nu begonnen met de tafelmanieren. Ieder pupke een eigen schaaltje met eten, wel hadden we drie pupkes even buiten de wieg voor de rust tijdens het eten. Voor de eerste keer deden ze het heel goed, lytse topperkes! En dat allemaal in precies vier weken.

Zaterdag 7 maart 2020, de pupkes vanochtend gewogen, de eersten halen morgen 1000 gram. Nieuwe bandjes om gedaan want ze worden al weer te klein. Het wordt als het zacht weer is ook tijd om even de buitenlucht op te snuiven. Met de felle kleurtjes zijn ze dan ook goed uit elkaar te houden. Jippe-geel, Jildou-niks, Jente-rood, Jelte-lichtblauw, Jesse-oranje en Jurre-lichtgroen.

Jildou was intussen aan de wandel tijdens het halsbandje gebeuren

Vrijdag 6 maart 2020, de lytse pupkes klimmen nu steeds uit de wieg. Na het weekend zal de wieg er uit moeten zodat de pupkes meer ruimte hebben waar ze niet uit kunnen klimmen. Er werd gisterenavond ook al steeds naar de vluchtweg gekeken. Ook de warmtedeken ligt er nu alleen maar mooi te wezen in de wieg. 

 Daar gaat ze

 

Schatjes <3

 

Slaapmandje testen

Dinsdag 3 maart 2020, nu is er na elke nacht wel een verandering. De pupkes spelen nu ook echt en lopen daarbij door de hele wieg. Ze worden daarbij ook al flink rumoeriger en er zijn duidelijke blafgeluidjes te horen. Gisteren waren de pupkes wat aan het jengelen waardoor ik dacht dat het wel een slokje meer mocht zijn. Maar wat bleek, de tandjes kwamen door. Na één nacht hebben ze allemaal de eerste tandjes gekregen. Tijd voor de eerste vleesmaaltijd! Zo mooi, alle pupkes sliepen nog toen ik vlees in de wieg zetten. Als eerste werden Jippe en Jurre wakker en doken meteen in het schaaltje met vlees, daarna Jente en Jesse. Ook Jildou en Jelte werden wakker van de geur van het vlees. Binnen een paar tellen waren alle pupkes aan het eten. Ze wisten meteen wat ze met het vlees moesten doen, geweldig!

Maandag 2 maart 2020, de afgelopen dagen was er niet veel nieuws te melden, de pupkes groeien en daar hebben ze het druk mee. Diantha eet nu heel veel om het melkfabriekje draaiende te houden want de pupkes hebben veel melk nodig om goed te groeien. De fabriek is ook dag en nacht in bedrijf, een prestatie van Diantha, geweldig! Het is nu tijd om een gedeelte van het voeden over te nemen. Vanmiddag hebben de pupkes voor het eerst melk uit een schaal gedronken en dat ging heel goed. Nu kunnen wij een gedeelte van Diantha overnemen zodat zij het wat rustiger aan kan doen en de toetjes gaan verzorgen. Het matje voor de zindelijkheidstraining ligt in de wieg en de eerste plasjes werden keurig op het matje gedaan, zo blijft de wieg mooi schoon en droog.

Woensdag 26 februari 2020, in drie keer toch de nieuwe fotootjes van de pupkes klaar. Zo nu en dan was het met de winterse buien echt te donker in huis. Maar het is gelukt! Toch zo leuk om met die kleintjes bezig te zijn, zo lief, zo lekker warm en zacht.

Dinsdag 25 februari 2020, zestien dagen, wat gaat het snel. Pupkes groeien goed, hun gewicht is ruim verdubbeld. Zondag zijn de kleintjes bewonderd door familie Hijlkema, de trotse eigenaren van Berry, zo gezellig! Gisteren hebben de pupkes hun eerste ontwormingskuur gehad. Ze hapten het zomaar op, flink hoor! Vanmiddag ben ik van plan om weer een serie prentjes van de pupkes te maken, hopen dat het een beetje licht blijft. Zwarte pupkes en foto's gaan niet echt samen.

Iedereen ligt te slapen en wie is er klaarwakker? Jurre wat ben je stoer!

 

"Pupkes, vandaag foto's maken?"   "Doe maar... geen moeite"

Zaterdag 22 februari 2020, en wie ligt daar achterin de wieg te kijken, Jippe!

Vrijdag 21 februari 2020, ja hoor, de eerste heeft de oogjes open. Jesse keek mij zonet aan met kleine glinsterende oogjes. Dan zullen de anderen morgenochtend vast ook de oogjes open hebben.

Donderdag 20 februari 2020, groeien en groeien doen de lytse pupkes, verder nog niet zoveel verandering. Wel is te merken de ze sterker worden, ze klimmen en klauteren soms door de hele wieg en over elkaar. Met wankele stapjes proberen ze nu ook te lopen. Aan de wimpertjes te zien zijn de oogjes bijna volgroeid en kunnen ze elk moment open gaan. Ook de oortjes veranderen en beginnen al een beetje te hangen.

Jippe bijna te laat voor het drinken, gauw in de rij klimmen

 

 

Maandag 17 februari 2020, Diantha haar melkfabriekje draait op volle toeren. Het enige wat de pupkes doen is drinken en slapen. Het gaat goed met de pupkes, vandaag de geboorte aangifte met de officiële namen van de pupkes opgestuurd naar De Raad van Beheer Houden van Honden voor de stambomen van de pupkes.

Na het drinken is het goed rusten

Zondag 16 februari 2020, de pupkes groeien nu gemiddeld tussen de 7% - 10% en dat is goed. De eerste week is altijd spannend want ze zijn zo kwetsbaar. De pupkes krijgen nu één en soms twee keer daags een beetje bijvoeding, verder pakt Diantha het voeden al weer mooi op. 

Lytse hûnefuotsjes, hoe fier sille jim stappe op dizze wrâld?

De voetjes van Jildou, wat zijn ze klein. Maatje, iets meer dan een centimeter. Mijn vingers onder de voetjes en ik heb geen grote handen. Later is het niet meer voor te stellen hoe klein ze zijn geweest.

Vrijdag 14 februari 2020, de pupkes zijn nu vijf dagen. De eerste dagen toch wat moeilijkheden en zorgen om Diantha en de lytse pupkes. Maandag ging het niet goed, Diantha kon de rust niet vinden en de pupkes piepten heel erg. Dan is er wat aan de hand. Dat bleek ook wel, Diantha had last van stuwing en een melkklierontsteking. Die arme schat, dat doet heel erg pijn. Nu na goede medicatie en bijvoeren als het nodig is gaat het beter. Pupkes groeien en Diantha knapt op.

Vanmiddag gaan we foto's maken van elk pupke, wat zijn ze leuk!

De eerste portretjes van de lytse pupkes van Diantha en Berry. Jippe, Jildou, Jente, Jelte, Jesse en Jurre.

Zondag 9 februari 2020, daar zijn ze dan, een wieg vol geluk! Diantha en zes lytse pupkes.

Op de namiddag is Dierenarts J de Boer geweest voor de controle van Diantha en de pupkes, alles is goed. Diantha en de pupkes kunnen nu uitrusten van een stormachtig weekend.

Vanochtend in de harde wind even naar buiten voor een plasje. Terwijl we buiten waren kwam de bevalling goed op gang. Om 11.16 uur werd het eerste pupke geboren.

Diantha had een heel onrustige nacht, haar buik zit haar echt in de weg. We wachten af wanneer de bevalling echt op gang gaat komen.

Zaterdag 8 februari 2020, stilte voor de storm, Diantha is rustig de nacht door gekomen. Ze heeft het wel zwaar, dat is aan de ademhaling te horen. De meeste tijd gaat met slapen voorbij om kracht op te doen. Zo kan ze goed uitgerust aan de bevalling kan beginnen.

Vrijdag 7 februari 2020, Diantha trekt haar nu echt terug in de wieg en slaapt steeds, het vooruit slapen. Het duurt nu vast niet lang meer. We wachten met spanning af. De laatste dagen zijn wel zwaar, maar ze geniet van de massage van haar buikje, heerlijk vindt ze dat. Haar buikje wordt dan helemaal zacht en zijn de pupkes te aaien. Zij gaan dan heel dicht tegen de huid aan liggen.

Zondag 2 februari 2020, vandaag Diantha's vachtje heerlijk verzorgd, ze liet zich heerlijk verwennen. Op tijd wat lekkers en haar buikje lekker masseren en aaien. De pupkes bewogen als Diantha zich helemaal ontspande. Kleine bobbeltjes waren er te zien en te voelen op haar buikje, zo leuk! Ook hebben we een test-livestream gemaakt, alles is er klaar voor.

Vrijdag 31 januari 2020, nog een dag of zeven. We zijn toch zo benieuwd. Diantha maakt het verder heel goed en slaapt veel. Ook gaan we dit weekend de webcam weer klaarmaken zodat de bevalling te volgen is.

Dinsdag 28 januari 2020, Diantha groeit en groeit. Het bewegen in haar buikje is als ze ontspannen is zichtbaar, zo mooi! Het aftellen begint, het wordt voor haar ook al flink zwaar. Het duurt ook niet zo lang meer, nog ongeveer twaalf dagen. Vanmiddag gaan we haar plekje in de kamer klaarmaken, de wieg.

Vrijdag 10 januari 2020, vandaag zijn we nog een keer naar dierenarts J. de Boer van 'Dierenartspraktijk Damwâld' geweest voor een echo. Er was nu meer te zien, de kleine vruchtjes liggen bovenin op het plaatje. We hebben er zes kunnen zien.

De echo wees uit dat Diantha zwanger is, de pupkes worden omstreeks 8 februari 2020 verwacht. In het weekend zetten we de informatie over het aanstaande nestje online.

Maandag 6 januari 2020, er is een echo gemaakt, Diantha is zwanger!

Diantha              Berry

 Zaterdag 7 december 2019

 

Zondag 8 december 2019, Vanmiddag is Diantha weer gedekt door Berry, ook nu weer een hele mooie dekking. Nu is het afwachten, spannend! Zodra er een echo gemaakt kan worden om te kijken of Diantha zwanger is gaan we verder met het dagboekje. We zetten dan ook alle gegevens, gezondheidsuitslagen en dit dagboekje online. Ook gaan we van Diantha nieuwe foto's maken want wat is ze mooi! Van Berry hebben we vorig jaar leuke foto's gemaakt, de aanstaande vader, wat een fotomodel!

  De te verwachten kleuren zijn   zwart en donker black and tan.

Zaterdag 7 december 2019, Vanmorgen om 11.00 uur met Diantha te progesteron prikken en weer verraste ze ons, het progesteron is door gestegen naar 11.55 ng/ml, we kregen het advies om vandaag nog te gaan dekken. Doordat Diantha en Berry elkaar kennen was het en hele mooie dekking, wat waren ze lief voor elkaar. Morgenmiddag mogen ze nog een keer. 

Donderdag 5 december hebben we een nieuwe ECVO test gedaan en een gezondheidstest, Diantha is er helemaal klaar voor. Ook hebben we weer progesteron laten prikken om te kijken hoe ver Diantha is. Er is iets verhoging ten opzichte van gisteren, nu is de waarde 1.64 ng/ml advies is zaterdag weer prikken.  

Woensdag 4 december 2019, progesteron 1.10 ng/ml.

Vrijdag 29 november 2019, Diantha verrast ons, eerder dan verwacht is ze loops geworden. Vandaag haar eerste dag. We hebben met Diantha een bezoekje aan Berry en familie Hijlkema gebracht voor overleg. Het is de bedoeling dat Diantha en Berry de ouders worden van, naar wij hopen, het aanstaande nestje pupkes. 

 

Copyright © 2019 engelse-cockers.nl All Rights Reserved.
Design by Joomla 1.6 templates