Dagboekje Freya en Berry's lyts pupke

Maandag 21 oktober 2019, na het bijkomen van alle gebeurtenissen gaat het nu de goede kant uit. Een keizersnede met maar één pupke is moeilijk. Freya heeft pijn en wist niet wat haar overkwam, die schat. Hierdoor accepteerde ze het pupke niet. Het pupke was door de manier van geboorte en het niet accepteren van Freya minder energiek om te drinken. Maar nu na een dag en nacht aanleggen en bijvoeren lijkt het er op dat het gaat lukken. Freya begint het pupke goed te beschermen en te likken, een goed teken. Ze laat nu alles toe waardoor het aanleggen en drinken op gang begint te komen. Het pupke begint nu door de bijvoeding ook goed zijn best te doen om zelf bij Freya te drinken. 

Zaterdag 19 oktober 2019, om 16.30 uur ongeveer zijn we weer thuis. Na de zorgen en het lange wachten toch nog een wondertje! Tijdens de operatie werd duidelijk dat Freya zwanger was van één pupke, een reutje. Met maar één pupke gaat de bevalling meestal niet lukken en moet er een keizersnede gedaan worden vertelde de dierenarts. Wij zijn heel blij dat het goed is gekomen en hopen dat het pupke voorspoedig mag opgroeien.

Het is nu bijna 13.00 uur, we hopen dat er nu toch wat gaat gebeuren want het duurt wel lang. Ze krijgt geen persweeen. Dierenarts ziet ook geen leven op de echo en doet een keizersnede.

Het is nu 12.00 uur en even heel rustig. Tijd om de laptop wat af te laten koelen. Over een uurtje zijn we er weer en als er nieuws is eerder.

Zaterdag ochtend 8.50 uur, er is nu groene uitscheiding en dan duurt het nog hooguit twee uren voor de bevalling.

Zaterdag nacht 19 oktober 2019

Vrijdag 18 oktober 2019, de rust is nu echt voorbij, logisch want het is ook wel tijd. Aan haar gedrag te merken voelt ze vanalles in haar buikje. Een beetje ongedurig is ze en kan het nergens vinden. We wachten af.

Het is nu 21.20 uur, de livestream is vast gelopen maar we gaan verder.

Het is nu 19.00 uur geweest, Freya zoekt nu steeds meer de wieg op. Tijd om de webcam aan te zetten maar het kan nog wel even duren.

Donderdag 17 oktober 2019, Freya heeft een rustige nacht gehad en het gaat goed. Wij hopen eigenlijk een beetje dat ze tot het weekend wacht want dan kan Annie ook bij de bevalling zijn. Een paar extra handen is altijd makkelijk. De veranderingen zet ik meteen hier op de site zodat u de bevalling live kunt volgen.

Dinsdag 15 oktober 2019, Freya is live! We zijn aan het testen of alles lukt met de livestream. Nu is het echt dagen tellen, de geboorte laat nu vast niet lang meer op zich wachten. Wij denken ongeveer aan het eind van de week. Freya groeit goed, ze kan ook zo lekker eten, ze heeft altijd honger.

Woensdag 9 oktober 2019, Freya zit nu in de laatste weekjes en dat is te merken, ze heeft altijd honger. Ook is zij veel rustiger geworden. Anders altijd zo'n spring in 't veld en nu zo rustig, aanhankelijk en bedachtzaam. Ook het kraambedje is goedgekeurd!

Donderdag 3 oktober 2019, vandaag is Freya 50 dagen zwanger. Haar buikje is nu echt zichtbaar en schommelt een beetje als ze loopt. Ook de eetlust wordt meer, een teken dat de pupkes goed groeien. In het weekend is het tijd om de wieg klaar te maken zodat ze kan wennen aan haar nieuwe plekje. En de livestream ga ik weer klaarmaken zodat u, als het zover is, alles in de wieg kunt volgen. 

Zondag 22 september 2019, afgelopen week zijn wij met Freya naar de dierenarts geweest en ze is echt zwanger, inmiddels al vijf weken. Nu is het tijd om de website bij te werken met het dagboekje van het jonge paar met alle gegevens en heel veel foto's. Het is hier eerst op de website nog wat rommelig maar zodra de pagina's klaar zijn wordt het beter. En de mailbox, daar is ook even niet naar om gekeken, dit moesten wij eerst even afwachten.

                                                               

Woensdag 14 augustus 2019 is Freya From My Lady's Eyes tijdens een lief samenzijn gedekt door Felamo Star Berry, een hele mooie dekking. Wat waren ze lief voor elkaar. Ook voor Freya hebben wij gekozen voor deze lieve, compacte, gezonde, mooie, zwarte reu omdat wij de pure éénkleurige Cocker Spaniels graag binnen het ras willen houden. Spannende tijden breken aan.

De te verwachten kleuren zijn   zwart, black and tan en rood.

Wij hopen op mooie gezonde pups met een lief karakter.

Berry, de aanstaande vader van de Pupkes

Hier komt het dagboekje van Freya en Berry, alles is nog nieuw maar ik hoop gauw hier berichtjes te kunnen plaatsen. Eerst maar wat losse notities. Voor foto's en informatie van Freya verwijs ik u eerst naar haar eigen pagina, haar ouders en het dagboekje van het nestje waaruit zij geboren is. Door op de blauwe tekst te klikken komt u bij de betreffende informatie.

   

Copyright © 2019 engelse-cockers.nl All Rights Reserved.
Design by Joomla 1.6 templates